avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Consultanta masura 312
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Consultanta masura 312

Sunt firme de consultanta/persoane care accepta sa fie platite doar daca este aprobat proiectul ?
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
derick, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 20:54, 10 Martie 2011
Sunt firme care presta serviciile cu plata de onorarii de succes. Dar sunt cheltuiele necesare care tb sa se prevada inainte.
Am scris pe un alt thread: www.avocatnet.ro/content/for...
si reiau si aici:
Un consultant profesionist nu lucreaza doar in baza unei promisiuni ca va fi platit daca, candva. Este firesc sa existe o defalcare a onorariului si este o chestiune de incredere de ambele parti, ca si un semnal din partea dvs. ca aveti seriozitate in demararea proiectului si nu ezitati sa angajati cheltuieli in acest sens. Greu veti gasi pe cineva sa accepte sa va faca o lucrare in mod gratuit pana la abrobare si, de regula, o astfel de oferta arata slaba calificare si neincrederea in propriile capacitati profesionale din partea ofertantului, care prefera sa nu-si puna in cap clientii nemultumiti in cazul frecvent al neaprobarii.
Asa putem gandi si altfel: Ce il mai motiveaza pe consultant sa faca un proiect bun atata timp cat el a primit tot onorariul inainte? Nu il mai intereseaza daca proiectul este aprobat sau nu.
Cred ca cea mai buna solutie e cea de mijloc, un avans de 10-20% din totalul onararului iar restul sa il primeasca dupa ce proiectul este aprobat.
Intr-adevar, defalcarea onorariului in mai multe transe este practica uzuala si arată atât angajament din partea beneficiarului, cât şi încredere din partea consultantului în abilităţile sale profesionale.

Cu menţiunea că defalcarea cea mai răspândită a onorariului prevede plăţi de circa 30-35% până la momentul depunerii unui proiect, în cazul proiectelor de valoare obisnuita (până la 1.000.000 euro).

Pentru valori foarte mici de proiect (10.000 - 20.000 euro) se poate achita şi integral, pentru valori mici de proiect (20.000 - 50.000 - 70.000 euro) procentul poate urca destul de mult, la peste 50%, iar pentru proiecte de valoare mare şi foarte mare (zeci de milioane de euro), procentul de avans poate să aibă şi o singură cifră.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Ion Vasilescu, Consultant credite si finantari
Consultanta aferenta unui proiect se imparte in cel putin 4 transe. Prima deobicei, este la semnarea contractului de consultanta, a doua, la semnarea contractului cu agentia, apoi la primul dosar de plati si la ultimul. Cele doua transe din urma, se pot modifica in functie de cele doua parti. Deci dupa cum se vede, consultantul are tot interesul sa duca la bun sfarsit proiectul.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
SC PAMIR COM SRL, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Proiect obtinere fonduri respins- recuperare cheltuieli avansate de beneficiar VladT VladT Buna ziua Sunt titularul unei societati comerciale infiintata in 2007 si eram in cautrea de a obtine fonduri europene pentru modernizarea acestei. In ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru modernizare pensiune alexandra carabelea alexandra carabelea Familia mea este proprietara unei pensiuni de 2 margarete cu noua camere in Busteni. Putem obtine fonduri nerambursabile pentru modernizarea pensiunii si ... (vezi toată discuția)
Este valabil un contract nesemnat de una dintre parti? georgetaolareanu georgetaolareanu Am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati .Voi incerca pe scurt sa va prezint speta . Vreau sa imi construiesc o casa si am contactat o firma de arhitectura ... (vezi toată discuția)