avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj bunuri imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj bunuri imobile

In timpul casatoriei sotul a cumparat un apartament.
Sotia nu a fost in tara in momentul semnarii contractului de vinzare-cumparare.
Exista posibilitatea ca inainte de divort, sotul sa poata vinde/dona sau instraina acest apartament fara acordul sotiei?

Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 13 August 2004
nu.
lovit de nulitate
Chiar daca sotia nu a fost de fata la incheierea contractului,imobilul este bun comun.A functionat prezumtia de mandat tacit intre soti,prev. de art.35 al.2C.Fam potrivit cu care oricare dintre soti,exercitand singur drepturile de administrare,folosinta si dispozitie asupra bunurilor comune,este prezumat ca are si consimtamantul celuilalt sot.La instrainarea imobilului va avea nevoie de consimtamantul sotiei,in caz contrar va fi nula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism danik28 danik28 in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)
Cuplu-obligativitati shary_bv shary_bv buna seara, Am o intrebare la o situatie un pic mai delicata si anume, sunt casatorit insa intre noi au aparut o serie de probleme, care nu stiu cum se vor ... (vezi toată discuția)
Transmitere drept de proprietate individual asupra bunului comun flor_gh flor_gh Buna ziua! sotia, care are din casatoria anterioara 2 copii, doreste sa cedeze drepturile sale de proprietate asupra bunurilor pe care le are in comun cu ... (vezi toată discuția)