Bună ziua!
Am şi eu o întrebare, sunt funcţionar public în cadrul ministerului justiţiei pe funţia de referent debutant( am 4 luni vechime) şi sunt studenta în anul IV la Drept. Din câte am înteles, după ce termin facultatea o să ma treacă pe studii superioare, prin concurs, mi se transformă postul la consilier asistent.Dacă acum am 580 RON net ( salariu de bază 670 RON) ,după trecerea pe postul de consilier asistent cat o să am salariu? Cum exact se calculeaza? Ca grilă de salarizare?
Ce atributii aveti dvs. ca si referent debutant? Pentru ca, indiferent de faptul ca lucrati in Ministerul Justitiei sau in alta parte, repet: dupa parerea mea, cu Facultatea de Drept nu se promiveaza in clasa, dat fiind faptul ca pe functia publica de consilier juridic de intra doar prin concurs, fiind singura functie publica pentru care se cer , obligatoriu, studii juridice. Totodata, trebuie avut in vedere faptul ca studiile juridice se aplica unor profesii in care se intra doar prin concurs: avocat, magistrat, consilier juridic, notar, executor judecatoresc...
Functia publica generala de consilier clasa I poate acoperi o multime de atributii...nu stiu cate dintre ele cer obligatoriu ocupantului studii juridice...
Salarii
danacaterina
In luna iulie 2017 voi absolvi facultatea de stiinte juridice si as vrea sa stiu in ce conditii voi putea fi incadrata pe post de consilier juridic ... (vezi toată discuția)