avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radar

Buna ziua,
Doresc sa stiu cum pot verifica ca un politist spune adevarul cand ne opreste masina si spune ca am depasit cu 5 km/h viteza, trecand printr-un sat. Masina noastra are numar strain. Eu supraveghez continui pe sotul meu cand conduce in Romania. Dupa ce am platit amenda, deci s-a semnat un proces-verbal ilisibil, politaiul ne-a spus intr-o franceza stricata ca asta este din partea dlui Basescu, ca amintire... Mai mare rusinea.... Eu nu am scos nici un cuvant, ca sa-si dea seama ca sunt romanca. Ce se intampla daca nu plateam amenda. Sotului meu i-a fost frica ca nu vom putea iesi din tara, dar stie ca nu a depasit cei 5 km. Cineva mi-a spus ca amenda este numai daca depasesti 10 km. Ce lege trebuie sa citesc pentru a ma lamuri ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Danbv , utilizator 20:26, 8 Martie 2011
v-a pacalit :) este adevarat, amenda este doar incepind cu depasirea vitezei cu mai mult de 10km/h peste limita legala. verificati in pv ce viteza spune ca aveati la data inregistrarii.

la fel de bine este posibil nici sa nu va fi inregistrat si doar sa fi incercat sa faca o amenda pe spinarea dvs ca sa justifice activitatea din ziua respectiva.

singura dvs sansa de a verifica este sa faceti contestatie la judecatoria aferenta localitatii unde ati fost amendati.

emiterea unui pv nu va prejudiciaza dreptul la libera circulatie. de aceea suntem in UE :)
Buna,O.UG195/2002,depasirea cu 10/20 km/h 2 puncte ,134lei.
In RO, viteza maxima admisa in localitati este 50 km/h (daca pe vreun indicator nu este aratat altceva....daca la intrarea in localitate (sat sau catun) nu este nici un indicator, viteza este tot 50 km/h..... Acum daca procesul verbal este "ilizibil' este clar ca e o facatura - fiindca v-a vazut cu numar strain si ca n-ati scos o vorba in limba romana....Mai sint multe chestii care duc la nulitatea "p-v" -ului incepind cu ziua, luna, anul, ora, drumul national, kilometrul - unde ati fost "prins" de radar....apoi specificatia referitoare la radar...si nu in ultima instanta daca ati semnat ca aveti sau nu obiectiuni la "p-v"......
In subsidiar radarul este interzis a fi utlizat pe timp de ploaie, ceata, ninsoare, burnita, furtuni de praf, la mai putin de 400-500 de metri de retele de inalta tensiune, relee de telefonie-televiziune-radio...care produc puternice interferente electromagnetice parazite - astea conform normelor metrologice de instalare / utilizare a radarului..... Poate va mai completa cineva, dupa OG-ul referitor la procesele verbale......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul constatator armadillo armadillo Buna ziua, Tocmai am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 21 km / ora. Agentului care mi-a intocmit PV-ul i s-a transmis prin statie viteza cu ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda radar poparoxana poparoxana Buna seara, In urma cu putin timp am fost snactionata pentru depasirea limitei legale de viteza. Mai exact cu viteza de 96 km/ora in localitate. Mentionez ... (vezi toată discuția)