avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare )

Buna seara,

Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune.
Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar mama a ramas cu restul.
As vrea sa stiu daca pot schimba partea aceasta de proprietate cu alt imobil ( de exemplu o garsoniera cf. 2 , 3 ). Trebuie sa am acordul fratelui si mamei?
O pot obliga pe mama sa vanda , in conditiile in care suma obtinuta ar fi impartita conform raportului mostenit de 1/8. Adica sa pot lua a opta parte in banii reultati in urma vanzarii. Sau exista posibilitatea ca mama ( si /sau fratele) sa imi preia partea de proprietate conform unei sume ( stabilite de catre cine? ) Sau , din contra, atat timp cat mama traieste , nu pot face ...mare lucru.
Va rog f. mult sa ma ajutati pt. ca am destule nelamuriri cu privire la aceasta situatie.
Sper ca nu am deranjat.
Multumec anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:26, 26 Mai 2008
Sunt de parere ca din tot ce s-a scris pe aici s-a inteles esentialul.
Ati aflat ce drepturi aveti.
Va trebui sa existe un proces.Aceasta este concluzia care va intereseaza.
Puteti sa va cereti drepturile in bani si daca nu le primiti deschideti proces.
Un avocat va poate redacta cererea si apoi va puteti judeca fara sa aveti nevoie de avocat.Mergeti la termenele de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)