in urma cu doi ani am cumparat un pamant cca 1000mp, pe aceasta suprafata aflanduse 5 stalpi de la electrica pe unul dintre acesti stalpi aflanduse un transformator electric ,neputand folosi indeajuns acest pamant din pricina acestor stalpi as putea cere chirie de la cei de la electrica?
Puteti obtine o despagubire pentru limitarea dreptului dvs. de proprietate. Întrucât nu vă puteţi folosi dreptul de proprietate aşa cum doriţi din cauza retelelor electrice aveţi dreptul să primiţi o despăgubire. S-au castigat astfel de acţiuni în ţară. Eu personal am castigat un astfel de dosar. Trebuie să ştiţi că nu are nici un fel de importanţă faptul că dvs. aţi dobândit terenul cu aceste utilităţi pe el. Calitatea dvs. de proprietar va îndreptăţeşte la primirea unei despăgubiri pentru restricţiile pe care le aveţi. Faptul că dvs. nu puteţi contrui pe un teren intravilan reprezintă o atingere adusă dreptului dvs. de proprietate întrucât nu vă puteţi bucura de bunul dvs. aşa cum vă doriţi. Practica Curţii Europene a Drepturilor Omului recunoaşte dreptul proprietarilor de a fi despăgubiţi pentru atingerile aduse dreptului lor de proprietate. Procesul este unul destul de complicat şi este necesar să vă angajaţi un avocat.