avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan afectat de cablu electric 20 kw
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan afectat de cablu electric 20 kw

Buna ziua

Avem un teren intravilan care este traversat de cablu electric 20.000 V. Din cauza cablului nu se poate construi o casa cu dimensiunile dorite (din cauza ca trebuie tinut o distanta minima de 5 m de la cablu). Am discutat cu electrica de sud, cei care au zis ca nu pot face nimic, numai pe banii mei ce este enorm de mult. Intrebarea noastra este daca putem sa dam in judecata electrica pt. asa ceva si daca exista sanse reale sa primim o despagubire sau sa cumpara electrica terenul respectiv sau sa mute cablul respectiv cu cheltuiala lor.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:39, 3 Ianuarie 2012
Puteti notifica Electrica sa isi mute stalpul amplasat pe proprietatea dvs ...puteti incerca si sa le solicitati chirie desi nu exista un text de lege expres pentru asta...cu toate acestea, Legea 13/2007 de exemplu acorda proprietarilor terenurilor din vecinatatea capacitatilor energetice (in masura in care proprietatea privata este afectata de capacitatea energetica) dreptul de a fi despagubiti pentru pagubele produse de titularul autorizatiei/licentei (de ex. pentru lucrari de reparatii la un obiectiv energetic titularul de autorizatie/licenta are voie sa treaca prin terenul dvs, sa depoziteze temporar materiale, sa distruga culturile etc, insa pentru asta trebuie sa va despagubeasca).In functie de raspuns, veti merge mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablu electric pe teren Numaratoare Numaratoare Buna si multumesc anticipat de raspuns.Am un teren de 600 m pe care doresc sa contruiesc P + 1 dar pe o diagonala trece un cablu electric de la stilpi de ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan traversat de cablu electric Cosmin140 Cosmin140 Buna ziua Avem un teren intravilan care este traversat de cablu electric 20.000 V. Din cauza cablului nu se poate construi o casa cu dimensiunile dorite ... (vezi toată discuția)
Reteaua de inalta tensiune georgerares georgerares Buna ziua, Parintii mei au aproape 80 de ani si locuiesc undeva intr-o comuna din judetul Buzau. Firele de inalta tensiune (trei cabluri intinse intre stalpi ... (vezi toată discuția)