avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reteaua de inalta tensiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reteaua de inalta tensiune

Buna ziua,
Parintii mei au aproape 80 de ani si locuiesc undeva intr-o comuna din judetul Buzau. Firele de inalta tensiune (trei cabluri intinse intre stalpi inalti de beton armat - cred ca sunt cele de 27000 volti...) care traverseaza gradina, au fost plantati acum vre-o aprox. 30 ani. Mentionez ca niciun stalp nu este pe proprietate ci doar firele trec pe deasupra, fapt care i-a determinat pe cei de la compania energetica sa trimita o echipa acasa la parintii mei acum vre-o 3 saptamani sa le taie 4 nuci foarte mari care crescusera de mai multe zeci de ani fix sub aceste fire.
Intrebarea este: Parintii mei pot beneficia de sume compensatorii atat pentru trecerea firelor peste locul lor cat si pentru faptul ca trebuie sa renunte la beneficiile aduse de nucii lor pentru ca altii sa-si poata transporta energia in siguranta?
Cel mai recent răspuns: georgerares , utilizator 14:27, 4 Ianuarie 2012
Legea 13/2007 acorda proprietarilor terenurilor din vecinatatea capacitatilor energetice (in masura in care proprietatea privata este afectata de capacitatea energetica) dreptul de a fi despagubiti pentru pagubele produse de titularul autorizatiei/licentei (de ex. pentru lucrari de reparatii la un obiectiv energetic titularul de autorizatie/licenta are voie sa treaca prin terenul dvs, sa depoziteze temporar materiale, sa distruga culturile etc, insa pentru asta trebuie sa va despagubeasca).Notificati Electrica si In functie de raspuns, veti merge mai departe.




~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
Cablu electric pe teren Numaratoare Numaratoare Buna si multumesc anticipat de raspuns.Am un teren de 600 m pe care doresc sa contruiesc P + 1 dar pe o diagonala trece un cablu electric de la stilpi de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate lazarica18 lazarica18 acum 10 ani am cumparat un teren, iar pe acest teren se afla un stalp de inalta tensiune, ce facilitati am ? si daca cineva are dreptul sa intre pe ... (vezi toată discuția)