avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... durata unui proces la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

durata unui proces la CEDO

Am primit admisibilitatea cauzei si am fost instiintata cu privire la faptul ca a fost notificat Guvernul. As vrea sa stiu cat mai dureaza de acum pana la primirea unei sentinte. Si daca se poate mai multe detalii despre duratele intre etape. Am inteles ca undeva in timp ar trebui ca Guvernului sa i se recomande o procedura de rezolvare amiabila a cauzei. Va multumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 8 Martie 2011
Potrivit dispoziţiilor articolului 38, alin. (1), lit. „b”al Convenţiei, odată ce Curtea declară o cerere admisibilă, ea se pune la dispoziţia celor interesaţi în vederea ajungerii la rezolvarea prin bună înţelegere a cauzei, care să se inspire din respectarea drepturilor omului astfel cum le recunoaşte Convenţia şi protocoalele sale. Soluţionarea amiabilă a litigiului se desfăşoară paralel cu ancheta desfăşurată de Curte asupra fondului.

La această etapă Curtea îndeplineşte funcţia unei cutii poştale, acţionînd în calitate de intermediar. Pentru soluţionarea amiabilă a litigiului este nevoie de manifestarea interesului din partea reclamantului şi a Statului.

Dacă Statul răspunde la propunerile de reglementare amiabilă, atunci Statul va formula o propunere de reglementare. Astfel, între Stat şi reclamant se începe un proces de negocieri. Aceste negocieri, conform art. 38, alin. (1) al Convenţiei şi art. 62 din Regulament, sunt strict confidenţiale.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere hotarare definitiva si irevocabila iulius22ro iulius22ro Buna ziua, Am contestat anul trecut procesul verbal si a urmat un proces (fond+recurs) la judecatoria Bacau, sentinta definitiva si irevocabila din 12 ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo-pensionar tudorioan tudorioan Un pensionar a fost vatamat in dreptul sau prin recalcularea pensiei! Conform art.180 alin.(2) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)
Cedo camasa camasa Am primit de la Grefier Declaratia semnata de Guvern pentru rezolvarea pe cale amiabila a cauzei mele. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in ... (vezi toată discuția)