In data de 08.12.2009 se emite un proces verbal (in lipsa) pt. parcare ilegala, in data de 16.02.2010 este inregistrat la S.P.F.P.L., iar in data de 03.03.2011 cand am achitat impozitul am aflat si de existenta acestei amenzi. Care este calea de atac pt. ca nu am fost instiintati in timp util (in 48 de ore se achita jumatate din valoarea amenzii), astfel neavand posibilitatea de a achita doar jumatate din val. amenzii .
Va multumesc frumos !
Solutia este anularea proceslui-verbal pe motiv ca a intervenit prescriptia. Constantarea savarsirii contraventiei se putea face in termen de 6 luni de la data savarsirea faptei iar comunicarea procesului-verbal de contraventie trebuia facuta in termen de 30 zile de la data intocmirii. Actiunea ( plangere) se face la judecatoria de la locul savarsirii faptei invocand faptul ca procesul-verbal de contraventie nu v-a fost comunicat niciodata. Chemati in judecata autoritatea emitenta a procesului-verbal. La plangere trebuie sa anexati o copie dupa procesul-verbal pe care o obtineti de la administratia fiscala. Autoritatea care a incheiat procesul-verbal de contraventie trebuie sa faca dovada ca procesul-verbal a fost intocmit si v-a fost comunicat in termenele prevazute de lege. Daca obtineti o hotarare judecatoreasca favorabila, reveniti la administratia fiscala si cereti radierea din rol a amenzii.