avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere

Buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig daca am dat angajatorul(particular) in judecata pt neplata primei de nastere?Acesta sustine ca nu este intemeiata cererea mea, si ca nu este obligat sa imi plateasca nimic.Multumesc. Am nascut in seprembrie 2010
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
badicangelica, utilizator
prima de nastere poate fi platitia daca firma are asta stabilit in regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
Lucrez in sistemul bugetar(invatamant), am nascut in 10.10.2010, ccm la nivel de ramura era expirat, dar valabil cel la nivel national.Zilele acestea si eu am actionat angajatorul in judecata, deoarece in noiembrie am depus cererea siam primit raspuns negativ. .Ce sanse credeti ca am?
@ sce76
Eu cred ca aveti sanse sa castigati in instanta ....:)
:offtopic:
Optimismul dv. ma motiveaza...:bow:
Cu cat la suta scad sansele de a castiga acest proces in cazul judecarii in lipsa?Orasul in care locuiesc nu are tribunal, conflictele de munca judecandu-se la centru de judet, iar eu avand bebelus, sunt destul de incurcata in a ma prezenta/

Alte discuții în legătură

Prima pentru nastere copil prepelix prepelix Buna ziua, Stie cineva daca este obligatorie acordarea primei pt nastere angajatilor si la cat se ridica aceasta? unde gasesc legea cu privire la primapt ... (vezi toată discuția)
Pantron care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizata in luna iuli 2009 cf. Art 65. din Codul Muncii. Am dat in judecata angajatorul pt. plata unui salariu compensator in cf. cu: 1. Art.8 ... (vezi toată discuția)
Ajutor material acordat la nastere - actiune in instanta cory2ro cory2ro Buna ziua! Am nascut in septembrie 2010 si nu mi s-a acordat acel ajutor de nastere cf art 51 din ccmn 2010, cum ccmn 2011 nu mai exista, pot sa dau in ... (vezi toată discuția)