avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata cu prioritate despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata cu prioritate despagubiri

* art. 18 ind. 2 pct.5. Prin derogare de la prevederile pct. 18 ind. 2 pct. 4, în cazuri excepţionale, temeinic motivate (cazuri medicale, cazuri sociale etc., dovedite prin înscrisuri), Direcţia pentru acordarea despăgubirilor în numerar din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor va putea emite cu prioritate titluri de plată şi/sau titluri de conversie.

(* Hotãrârea de Guvern nr. 128/2008 din 06/02/2008, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 112 din 12/02/2008 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a titlului VII "Regimul stabilirii şi plăţii despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv" din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.095/2005)


Interbarea este daca exista vreun text de lege care sa prevada posibilitatea platii efective cu prioritate a banilor in numerar catre persoana indreptatite in cazuri temeinic motivate ? sau legea prevede doar prioritatea in emiterea titlului de plata si nu prioritatea la plata efectiva ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 15:47, 4 Iunie 2008
am depus crr si am solicitat emiterea cu prioritate a titului de plata.

Problema e ca ei nici macar nu-mi raspund la crr.

Care este calea procedurala pe care trebvuie s-o urmez?

Sa astept 30 de zile, apoi sa mai fac o plg prealabila ca sa-i somez sa-mi raspunda daca imi dau sau nu titlul de plata cu prioritate ?

Daca nici aici nu raspund sau raspund nefavorabil, atac in contencios administrativ in termend e 6 luni ?

Se aplica, in acest caz legea 554 ? sau exista norme speciale ?

Apoi ANRP este autoritate centrala tinand de Guvern - deci se judeca la Curtea de Apel ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu conversie bukinst bukinst Asociatia Nationala pentru Restituirea proprietatilor mi-a remis prin posta un TITLU DE CONVERSIE in valoare de 150.000 RON. Intrebarea e ce fac in continuare ... (vezi toată discuția)
Anrp, legea 10/2001, legea 247/2005, despagubiri corecte doar pt unii ?!! retro retro Cum obtin si eu o despagibire corecta pt terenul intravilan central egal cu al vecinului. Al meu a fost evaluat in 2004 la o suma mica si nu am primit nici un ... (vezi toată discuția)
Anrp si sentinta investita cu formula executorie nucu$ nucu$ Respectuoase salutari comunitatii! Apelez la Dvs. cu urmatoarea intrebare: Cat efect poate avea privind celeritatea , daca in dosarul de despagubire (cu ... (vezi toată discuția)