CDruia a scris:
Problema se pune putin altfel. Despagubirile, acordate conform Legii 247/2005, nu constau in sume de bani. Nici nu ar avea de unde sa plateasca Guvernul toate sumele pe care ar trebui.
De aceea s-a infiintat asa-numitul "Fond Proprietatea", iar despagubirile se vor acorda in actiuni la acest fond. Din pacate, constituirea sa si stabilirea valorii nominale ale unei actiuni inca nu s-au finalizat, si nici nu cred ca se vor finaliza foarte curand. Deci capitolul "celeritate" cred ca trebuie sa-l uitati :(
@CDruia Nu m-ati crezut? Iata noutatile(mai vechi):
În conformitate cu prevederile art. 3 lit.h al Legii nr.247/2005, titlul VII, modificat prin O.U.G. nr.81/2007, persoanele îndreptăţite a primi despăgubiri din partea statului român pot opta pentru despăgubiri în numerar până la contravaloarea a maximum 500.000 RON pentru fiecare dosar conexat de despăgubire, iar sumele aferente despăgubirlor de peste 500.000 RON vor fi automat convertite de către A.N.R.P. în acţiuni la Fondul Proprietatea, ce vor putea fi tranzacţionate, dupa listarea acestora la Bursa de Valori Mobiliare, pentru ceea ce depăşeşte plafonul de 500.000 RON.
Intr-adevar am gresit cu un "0"
In sprijinul celeritatii la care ma gandesc, observ in schema de rezolvare a dosarelor la ANPR, hotararile definitive au un circuit deferit(mai scurt) fata de dosarele cu rezolvare administrativa.