avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata valorii pamantului in urma unei expertize
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata valorii pamantului in urma unei expertize

am avut pamant intr-un sat din apropierea orasului in care locuiesc,primaria de acolo se folosea de el,si de aceea am vrut sa-l vand.in urma unei expertize facuta de expertul Constantin Enescu din galati,ni s-a estimat valoarea la 3450 ron acum un an.ni s-a zis ca trebuie sa asteptam acasa banii, ca ne vor sosi ,ca iii vom putea ridica eventual de la cec.dar nici in ziua de azi nu am primit nici o instiintare,nu am primit nici un ban.am fost oare pacaliti?e posibil sa fi fost inselati?primaria si expertul sa fi facut ceva ilegal?de ce credeti ca nu am fost anuntati pana acum nimic?chiar daca ar fi mult de lucru la Bucurestii,a trecut un an de zile. astept raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Aldea , Consilier juridic 21:32, 25 Iulie 2009
Ati incheiat vreun contract de vanzare-cumparare cu cineva? Pentru ce vreti bani? Expertiza s-a facut in cadrul unui proces sau dvs. ati platit expertul pentru o expertiza extrajudiciara?
Eu sincer nu inteleg mai nimic si nici nu stiu ce vreti exact. Dati-ne mai multe relatii!
este vorba despre mama si unchiul meu,care au mostenit de la bunici 1,5 ha pamant, in comuna Bordeiu Verde din judetul Braila,care era folosit de primaria acestui sat.cand s-au dus sa-l ceara, li s-a zis ca nu au de unde sa le mai dea acel pamant,dar ca vor fi platiti de stat cu suma pe care a stabilit-o expertul (3450ron)nu le-au dat titlul de proprietate caci au avut de la arhiva statului dovada posesiei acestui pamant.expertul nu l-au chemat ei,probabil primaria de acolo,nu l-au platit ei,au fost chemati de acasa sa semneze raportul de expertiza.beneficiarul e Autoritatea Nationala Pentru restituirea Proprietatilor,executantul e Constantin Enescu-primaria Galati scopul evaluarii e estimarea valorii actuale a proprietatii de teren extravilan,temeilegal legea nr 18/1991republicata,legea nr 247/2005,legea nr 1/200,HRG nr 746/1991,HRGnr 27/1994.asta e scris in inceputul raportului de expertiza/evaluare pe care il au ei acasa.deci, dupa ce au semnat un tabel(expertul i-a pus sa semneze),dar ei practic nu prea stiu ce au semnat.,li s-a zis ca le vor trimite banii acasa dar ca va dura putin. totusi a trecutun an si jumatate.(raportul a fost facut pe 16-10-2007)ce credeti ca se intampla?
[ link extern ] /
Acest site este site-ul ANRP. Intrati si aveti acolo numerele de telefon de contact. Ideea este urmatoarea: dvs trebuie sa intrebati la primarie cu ce decizie (nr , data) au trimis dosarul la ANRP. Apoi sunati la ANRP si solicitati stadiul dosarului...va vor raspunde chiar la telefon daca le spuneti ca nu sunteti din Bucuresti! Oricum este recomandat sa faceti si o adresa scrisa catre ANRP cerand stadiul dosarului. Acea evaluare nu va fi luata in calcul deoarece ANRP lucreaza cu o serie de evaluatori ANEVAR autorizati de ei care va vor reevalua proprietatea!
MULT SUCCES!:)
Din cate stiu eu, conform prevederilor O.U.G. nr.81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, sunt două categorii principale de prevederi şi anume:
- pe de o parte actul normativ vizează introducerea dreptului persoanelor despăgubite de a obţine despăgubiri în numerar, în limita sumei de 500.000 RON plătibili în două tranşe, iar în situaţia în care despăgubirea cuvenită depăşeşte acest cuantum acordarea de acţiuni la Fondul Proprietatea. Pentru persoanele care beneficiază de o suma în cuantum de maximum 250.000 RON, banii se vor acorda într-o singură tranşă, iar cele ce depăşesc această sumă se vor acorda în două tranşe, pe parcursul a doi ani calculaţi cu începere de la data emiterii, de către A.N.R.P. a titlului de plată, în a doua tranşă fiind plătită suma ce depăşeşte 250.000 RON până la concurenţa sumei de 500.000 RON.
- pentru acordarea despăgubirilor în numerar se emite un titlu de plată iar pentru acordarea despăgubirilor în acţiuni la Fondul Proprietatea se acordă un titlu de conversie.
In cazul dvs vi se aplica despagubirile in numerar si intr-o singura transa, daca valoarea mentionata de dvs este cea corecta. In concluzie, ar fi trebuit sa intrati in posesia unui titlu de plata.
In anul 2008, pentru plata despăgubirilor în Numerar s-a înfiinţat, Direcţia pentru Acordarea Despăgubirilor în Numerar in cadrul ANRP. Acestia sunt cei competenti in cazul de fata sa va raspunda la orice petitie (in maxim 30 zile de la depunerea unei petitii, sau, in max 45 zile daca au nevoie de prelungirea termenului initial datorita complexitatii cererii), tot ei au un program de audienţe (informarea şi consilierea persoanelor îndreptăţite), în fiecare zi de luni până vineri între orele 10-14 şi mai mult decât atât, pentru a veni în întâmpinarea persoanelor fizice (foşti proprietari ai bunurilor preluate în mod abuziv) care doresc informare şi consiliere au fost înfiinţate mai multe linii telefonice destinate relaţiilor cu publicul.
Daca nu sunteti dispus sau nu aveti timpul necesar pt a veni in audienta sau pt a formula o petitie in scris, va rog intrati pe site-ul ANRP si veti gasi acolo, la rubrica Utile, posibilitatea de a depune si o petitie on line (E-PETITIE). Pentru a va putea furniza informaţii despre stadiul dosarului dvs va trebui sa specificati informatii cu privire la dispoziţia sau dupa caz hotararea/decizia entitatii emitente precum si informatii complete despre despre identitatea si adresa titularului. Adresa unde mai puteti trimite cererea dvs este petitii@anrp.gov.ro. Tot pe site-ul lor veti gasi si o groaza de numere de telefon unde puteti apela ca sa obtineti un pdv referitor la stadiul dosarului aflat la ei.
In concluzie, aveti la dispozitie o multitudine de cai pt a va informa corect asupra dosarului dvs. Cei de la ANRP sunt singurii competenti ca sa va ofere informatiile corecte despre dosarul dvs. Sfatul meu ar fi acela ca daca apelati la obtinerea unei consultatii prin telefon, sa faceti ulterior sau concomitent, si o solicitare scrisa catre ei deoarece, din practica, va spun ca este mai sigur asa. Oricand in demersurile dvs va puteti folosi de acel raspuns scris pe care-l veti primi de la ANRP, pe cand o convorbire telefonica nu va prea ajuta in anumite situatii!!!
Va doresc mult succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre anrp lani lani va rog sa ma lamuriti cum pot afla de pe site-ul ANRP stadiul dosarului depus pentru despagubiri. (vezi toată discuția)
Despagubiri-anrp 2010 virtualul virtualul IN ANUL ACESTA, CARE ABIA A INCEPUT, SE VIREAZA BANI PENTRU DESPAGUBIRI ANRP (PENTRU CEI CU DECIZIILE)? DACA DA,CANT? MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Aplicarea oug nr. 81/2007 IRINA ANGELA IRINA ANGELA Buna ziua Am o problema si sper sa ma ajutati. In anul 2001 am depus la Prefectura Judetului Vrancea notificarea nr. 526/30.07.2001 , in calitate de ... (vezi toată discuția)