avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare nume

buna ziua...Am fost chemat in instanta de catre o fosta prietena pentru stabilire paternitate si incredintare nume.dupa test s-a constatat ca este copilul meu.Intrebarea este: sunt obligat sa-i dau copilului numele meu de familie,pentru ca mie asta imi spune avocatul meu???daca nu sunt obligat,care e scaparea?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:18, 8 Martie 2011
Codul Familiei
Art. 63. - Copilul din afara cãsãtoriei a cãrui filiatie a fost stabilitã prin recunoastere sau prin hotãrâre judecãtoreascã are, fatã de pãrinte si rudele acestuia, aceeasi situatie ca si situatia legalã a unui copil din cãsãtorie.

Art. 64. - Copilul din afara cãsãtoriei dobândeste numele de familie al aceluia dintre pãrinti fatã de care filiatia a fost mai întâi stabilitã. În cazul în care filiatia a fost stabilitã ulterior si fatã de celãlalt pãrinte, instanta judecãtoreascã va putea da încuviintare copilului sã poarte numele acestuia din urmã. În cazul în care copilul a fost recunoscut în acelasi timp de ambii pãrinti, se aplicã dispozitiile Art. 62 alin. 2.

*Nu este obligatoriu ca minorul sa poarte numele dv.

am un avocat care imi spune ca nu am ce sa fac,dar e cam la inceput.(poate nu stie)
Stimate domn, sunt mii de avocati ... nu sunteti multumit, schimbati-l.daca doriti sa va rezolvati situatia, deoarece vedeti ca se poate consultai maca r un alt avocat sa va redacteze apararea ...nimeni nu va poate redacta pe site raspunsul, iar avocatul dvs. se pare ca nu cunoaste raspunsul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare nume copil maryapopescu maryapopescu Buna ziua, O sa am un copil dintr-o relatie neoficiala.As dori sa stiu ce perevede legea in acest caz. Eu cred ca atit cit nu sunt casatorita este normal ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului nascut in afara casatoriei Masana Masana Sunt tatal unui copil nascut in afara casatoriei. Adica nu sunt casatorit cu mama lui nici cu alta persoana. Mi-au zis la starea civila ca copilul nu poate ... (vezi toată discuția)