buna ziua...Am fost chemat in instanta de catre o fosta prietena pentru stabilire paternitate si incredintare nume.dupa test s-a constatat ca este copilul meu.Intrebarea este: sunt obligat sa-i dau copilului numele meu de familie,pentru ca mie asta imi spune avocatul meu???daca nu sunt obligat,care e scaparea?Va multumesc!
Codul Familiei
Art. 63. - Copilul din afara cãsãtoriei a cãrui filiatie a fost stabilitã prin recunoastere sau prin hotãrâre judecãtoreascã are, fatã de pãrinte si rudele acestuia, aceeasi situatie ca si situatia legalã a unui copil din cãsãtorie.
Art. 64. - Copilul din afara cãsãtoriei dobândeste numele de familie al aceluia dintre pãrinti fatã de care filiatia a fost mai întâi stabilitã. În cazul în care filiatia a fost stabilitã ulterior si fatã de celãlalt pãrinte, instanta judecãtoreascã va putea da încuviintare copilului sã poarte numele acestuia din urmã. În cazul în care copilul a fost recunoscut în acelasi timp de ambii pãrinti, se aplicã dispozitiile Art. 62 alin. 2.
*Nu este obligatoriu ca minorul sa poarte numele dv.
Stimate domn, sunt mii de avocati ... nu sunteti multumit, schimbati-l.daca doriti sa va rezolvati situatia, deoarece vedeti ca se poate consultai maca r un alt avocat sa va redacteze apararea ...nimeni nu va poate redacta pe site raspunsul, iar avocatul dvs. se pare ca nu cunoaste raspunsul