avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare nume copil

Buna ziua,
O sa am un copil dintr-o relatie neoficiala.As dori sa stiu ce perevede legea in acest caz. Eu cred ca atit cit nu sunt casatorita este normal sa-mi poarte numele, el zice ca doar pe al lui e legal.
p.s. nu sunt interesata de pensie alimentara , daca asta ar influneta cumva.
el este casatorit
Multumesc
Cel mai recent răspuns: maryapopescu , utilizator 12:25, 19 Ianuarie 2010
Daca nu sunteti casatorita si tatal copilului nu va face o recunoastere de paternitate,atunci copilul se va inregistra cu numele dvs.de familie si nu cu cel al tatalui.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
luiza2008, utilizator
pai tocmai asta este, vrea sa -l recunoasca si tot odata sa-l treaca doar pe numele lui.. ce pot face,ce precede legea in acest caz. copilul trebuie sa aiba si numele meu, la mine va ramine.eu ma implic in educarea si cresterea lui, nu am nici-o intentie de a ma casatori cu el, in caz ca el va divorta
Art. 64 C.familiei
Copilul din afara casatoriei dobandeste numele de familie al aceluia dintre parinti fata de care filiatia a fost mai intai stabilita.
In cazul in care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, instanta judecatoreasca va putea de incuviintare copilului sa poarte numele acestuia din urma.
In cazul in care copilul a fost recunoscut in acelasi timp de ambii parinti, se aplica dispozitiile art. 62 alin. 2.

Art. 65
Daca filiatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui, precum si contributia parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala se vor hotara potrivit dispozitiilor art. 42-44 inclusiv, care se aplica prin asemanare.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ginutzajoco ginutzajoco buna ziua, am si eu o intrebare. Sunt insarcinata dar nu sunt casatorita cu tatal copilului,si suntem despartiti, eu as dori ca acest copil sa fie inregistrat ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului nascut in afara casatoriei Masana Masana Sunt tatal unui copil nascut in afara casatoriei. Adica nu sunt casatorit cu mama lui nici cu alta persoana. Mi-au zis la starea civila ca copilul nu poate ... (vezi toată discuția)