avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie CCC

LA MULTI ANI!tuturor doamnelor.Pe 2 martie baietelul meu a implinit 2 anisori,cum primesc indemnizatia luna aceasta?Am incercat sa intreb la AJPS dar nu imi raspunde nimeni,luna acesta primesc pentru februarie si in aprilie cei 2oo ron ai copilului si diferenta pentru 2 zile la indemnizatie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 9 Martie 2011
1. In aprilie veti primi indemnizatie pentru CCC pe doua zile din martie.
2. Alocatia pentru copil de 200 lei se plateste numai pana ce copilul implineste 2 ani. Dupa aceasta varsta primeste 42 lei pe luna, conform Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata,
Multumesc
Buna ziua,

Este permisa din punct de vedere legal urmatoarea situatie la momentul actual :

la data prezenta o doamna este in CCC, dar anterior a avut 2 joburi.
Poate la functia de baza sa aiba CIM-ul suspendat si la al doilea unde are norma partiala sa continue activitatea in mod normal ?

Din ce am studiat in legislatia actuala, s-ar suspenda c-valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului daca ar obtine venituri profesionale ; dar veniturile de natura salariale nu sunt venituri profesionale.
Datorita acestor considerente eu consider ca este posibila aceasta situatie.

Gresesc ?
Orice salariu este un venit profesional (v. Codul fiscal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/fonduri europene maxxted maxxted Buna ziua.In noiembrie 2012 am nascut un baietel,beneficiind de indemnizatie pentru cresterea copilului.In luna aprilie 2013 am infiintat o intrprindere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Alexandra-Maya Alexandra-Maya Buna ziua ! Pe 19 martie 2014 am nascut o fetita.Pana la sfarsitul lui ianuarie am fost la scoala(liceu) in clasa a XI-a.In februarie mi-am scos adeverinta ... (vezi toată discuția)