avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctaj suplimentar grupa I de munca (pensie de urmas)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctaj suplimentar grupa I de munca (pensie de urmas)

Daca tatal meu a lucrat peste 30 ani in domeniul metalurgic avand grupa I de munca, (pensionat in 1982, dar a decedat in 2008), mamei mele, ca beneficiar de pensie de urmas, i se va mari pensia de la 1 ianuarie 2011?
Cel mai recent răspuns: catalin serban , utilizator 09:17, 10 Martie 2011
1-Care a fost stagiul complet de cotizare(nu cel total) din decizia de recalculare din 31/05/2005 potrivit O.U.G.4/2005 ?sau din alta decizie a tatalui ?
Voi reveni cu detaliile pe care mi le-ati solicitat, insa intrebarea era: mama mea, ca urmas, va beneficia de marirea punctului de pensie ?
Daca stagiul complet a fost de 30 de ani,beneficiaza de aceasta majorare.Trebuie sa faca o interventie la Casa locala pentru aplicarea art.169 din legea 263/2010 in dosarul de pensie de urmas nr.......
Voi verifica daca stagiul a fost de peste 30 ani in decizia de recalculare pe care ati mentionat-o. Multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns si pentru competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca adela65 adela65 Buna ziua, Mama mea a lucrat intr-o intreprindere chimica, beneficiind de grupa a IIa de munca. In 1987 a fost pensionata de boala , in 1992 a trecut la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii grupa i si ii Sasudan4972 Sasudan4972 Pensionat in 2005,20 ani vechime in gr.I si un an in gr.II.Beneficiez de marirea cuantumului punct pensie? (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei dupa 2001 cu grupa 1 ContSters313377 ContSters313377 buna ziua, daca ma poate ajuta cineva , ce trebuie sa fac pentru recalcularea pensiei a tatalui meu iesit in 2002 la pensie cu o pensie mica deoarece a prins ... (vezi toată discuția)