avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 18 ind 1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 18 ind 1

Sunt cercetat pentru delapidare intr-un dosar la plangerea fostului angajator. Prejudiciul era de aproximativ 2000 de ron si a fost recuperat in totalitate. Cel care a facut plangerea a declarat ca prejudiciul a fost recuperat, deci a intervenit intelegerea partilor. Stiu ca acest lucru nu inlatura raspunderea. Probabil zilele urmatoare voi fi chemat si eu la organul de cercetari penale pentru declaratii, intrucat prima data cand am fost citat am declarat ca ma abtin pentru moment de la declaratii si voi contacta partea vatamata. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a obtine scoaterea de sub urmarirea penala si de a-mi fi aplicata o sanctiune cf art 18 ind. 1, eventual o amenda neinscrisa in cazierul judiciar? Exista aceasta posibilitate? Exista sanse mai mari sa primesc o amenda cf art 74, adica inscrisa in cazier? daca da, cat timp ramane aceasta amenda in cazier? Nu am antecedente penale, am studii superioare, sunt casatorit si am un copil mic. Momentan nu am un loc de munca(imi gasisem in acelasi domeniu insa cel care a depus plangerea a informat si potentialul angajator la care eram in perioada de proba despre problema pe care o aveam cu el, acesta refuzand astfel angajarea) insa sunt in cautarea unui loc de munca. Urmarirea penala nu a inceput inca, prima data fiind citat in calitate de faptuitor, nu de invinuit. Mentionez ca nici bani de avocat nu mai am. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: bogdan12 , utilizator 20:39, 8 Martie 2011
tinand cont ca s-a recuperat prejudiciul ,ca mai mult ca sigur veti recunoaste si veti regreta savarsirea faptei,ca nu ati mai avut conflicte cu legea penala,prejudiciul relativ mic,ati putea scapa si cu amenda administrativa chiar daca incadrarea este de la 1 la 15 ani.
am mai vazut astfel de sanctiuni dar depinde si de atitudinea dvs.
nu cred ca se pune problema inceperii urmaririi penale si a inchisorii, problema este ca sunt doua tipuri de amenzi administrative, una inscrisa in cazier (art 74 cred) si una neinscrisa in cazier (art 18 ind 1 cu referire la sanctiunile prevazute la art 91 sau 94, nu mai stiu sigur). Problema mea e cum sa procedez in fata organelor de cercetare penala pentru a ma alege cu amenda neinscrisa in cazier. Am mare nevoie de un sfat, astazi denuntatorul a fost si a declarat ca ne-am impacat si s-a recuperat prejudiciul, probabil maine voi fi sunat sa ma prezint din nou la politie. Ce ar trbui sa spun sau sa fac? Pot ruga procurorul sau organul judiciar sa aplice art 18 ind 1, sau ar fi considerata o sfidare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidarea -speta bogdan12 bogdan12 buna ziua, Pana in luna decembrie a anului trecut am lucrat ca agent de vanzari directe la o firma de telecomunicatii. Am facut cerere de incetare a ... (vezi toată discuția)
Fapta comisa in perioada de valabilitate al art.74 ind.1 animacikaa animacikaa art.74 ind.1 \\" Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - schimbare declaratie puscasuvio puscasuvio am facut o prostie impreuna cu 4 colegi am furat 2 stergatoare si o grila ceva ornament de la o bara de pasat am dat un rand de declaratii si am mentinut ... (vezi toată discuția)