in cazul unui deces in strainatate al unui cetatea roman (plecat cu contracte de munca), care este institutia abilitata din Romania pentru a oferi informatiile necesare despre procedurile demarate in investigarea decesului
Buna ziua!Fratele meu a murit in Franta la data de 19 martie 2013 intr un accident de munca ,a cazut de la inaltime ,era muncitor in constructii,am facut sesizare la Ambasada Romana din Paris,cerind rezultatul anchetei, raportul autopsiei.Ni s a trimis raportul toxicologic -de unde reiese ca nu avea alcool,medicamente,droguri in corp,si am trimis prin mail la laboratorul de s a facut autopsia o cerere prin care solicitam sa nu se distruga raportul medico legal dupa 6 luni, sa fie pastrat 12 luni.Ancheta inca nu s a terminat .Ni s a spus de la Ambasada ca in timpul accidentului nu ar fi lucrat la acea firma pe care o stim noi-desi eu stiu ca asa este -ci la alta firma ca administrator.Am facut demersuri si catre ITM, Pilitia din orasul unde a avut loc acidentu,laborator,procuror.Precizez ca fratele meu lucra la acea firma de constructii din 2007 la negru.Duda ce vom avea toate raspunsurile de la oficialitati ,ce putem face?unde se da in judecata?in Franta?sunt avocati romani in Franta,sau asociatii de avocati ?Va multumesc!