avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere adresata primariei conform Legii nr. 544/2001 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere adresata primariei conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

Am facut catre primarie o cerere conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.Le-am cerut sa-mi elibereze si mie in copie urmatoarele documente:

Autorizatie de constructie,constructie aflata pe un spatiu concesionat/P.F. unde sunt construite doua garaje,proprietate personala.
Acte ce stau la baza celor doua constructii.

O sa va intrebati ,de ce am cerut sceste acte.
Pe cele doua garaje eu platesc impozit unde apar cu o valoare de impunere pe fiecare garaj,la care impunerea e de 100%.
Mentionez ca nu am autorizatie de cinstructie,dar conform planului de situatie aprobat de consiliul local ,apar cu aceste doua garaje
La inceput de an ca tot romanu,mergem la Primarie la serviciul de taxe si impozite locale pentru plata impozitelor unde eu figurez,dupa cum scriu ei in "Certificatu de atestare fiscala pentru persoane fizice privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local" ca figurez cu:
Locuinta construita in anul 2000cu valoarea de impunere 5500lei(ron) pe suprafata construita de 12mp(garaj)
Locuinta construita in 2002 cu valoarea de impunere de 6000lei(ron) pe suprafata construita de 13mp(garaj)

Din aceste motive am cerut domnului primar sa-mi elibereze acte ce stau la baza acestor doua constructii care apar cu valoare de impunere dupa cum va-am mentionat mai sus.

Am primit raspuns de la primarie care suna c-am asa " In vederea comunicarii documentelor solicitate,va rugam sa ne precizati numarul si data emiterii autorizatiilor de constructie"

Nu inteleg,eu le cer anumite acte iar ei i-mi intorc cerera, cum ar trebui sa stea lucrurile de fapt,raspunzi printr-o cerere?

INTREBARE

Garajul, anexa sau locuinta?
Cum se impoziteaza un garaj? v-am mentionat mai sus valoarea trecuta de ei.
E corect sa fie de 100% la acea valoare?
Din ce documentatie au ajuns ei sa scoata valoarea de impunere?in lipsa autorizatiilor si documentatiilor in ceia ce priveste constructia.

Ce ma sfatuiti sa fac?

In toambna anului trecut mi-au eliberat autorizatie de reparatie garaj in scopul de schimbare invelitoare garaj,tencuieli exterioare si interioare,la care am platit la primarie o suma de bani dupa cum au calculat ei la cat se ridica valoarea investitiei(cu proiec cu tot)
Ma intreb cum de mi-au eliberat autorizatie in scopul efectuari acelor lucrari , cand eu nu am autorizatie de constructie,poate o au ei si eu nu stiu.
Si acesta e unul din motivele pentru care le-am cerut sa-mi fie eliberrate acele acte.

Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ADOCATA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ADOCATA , utilizator 20:06, 9 Martie 2011
Depinde de cum a fost facut proiectul casei de locuit...daca acolo a fost inclus si garajul, autorizatia de constructie a casei este valabila si pentru garaj. Pe autorizatia de constructie a casei dvs. ce scrie?
Buna ziua !
In masura in care ati edificat acele contructii fara autorizatie de constructie nu stiu de ce mai agitati apele ... Intrati in legalitate intai si apoi rezolvati problema impozitarii ... in alte conditii se poate ajunge pana la demolarea contructiilor ridicate ilegal ... Totusi , data fiind speta , sunt convins ca , cu bunavointa ambelor parti , se poate ajunge la un consens ....
Impozitarea trebuie sa aibe la baza declaratia de impunere depusa de dvs. in acest sens ...
Kyandra a scris:

Depinde de cum a fost facut proiectul casei de locuit...daca acolo a fost inclus si garajul, autorizatia de constructie a casei este valabila si pentru garaj. Pe autorizatia de constructie a casei dvs. ce scrie?

Nu e vorba de o casa , garaj cu mansarda ,nimic mai mult,uitativa la suprafetele trecute

multumesc
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
In masura in care ati edificat acele contructii fara autorizatie de constructie nu stiu de ce mai agitati apele ... Intrati in legalitate intai si apoi rezolvati problema impozitarii ... in alte conditii se poate ajunge pana la demolarea contructiilor ridicate ilegal ... Totusi , data fiind speta , sunt convins ca , cu bunavointa ambelor parti , se poate ajunge la un consens ....
Impozitarea trebuie sa aibe la baza declaratia de impunere depusa de dvs. in acest sens ...

Sunt deacord,ca trebuie impozitate dar valoarea garajului o fac eu sau ei,in baza caror acte se face valoare unui imogil(garaj)

In ceia ce priveste in a ma pune in regula cu actele nu credeti ca ar trebui sa ma invite ei la primarie cu privire la acest aspect,pentru rezolvare
Declaratia de impunere o faceti dvs. , primaria nu are de unde sa cunoasca valoarea imobilelor in conditiile date ...
Asa cum am precizat anterior , asteptand acea "invitatie" de la primarie , riscati sa fie demolate ( pe banii dvs.) acele imobile (garaj cu mansarda) ...

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru un garaj existent pe un teren concesionat adochitei catalin adochitei catalin am un garaj construit cu mansarda pe un teren concesionat .am efectuat reparati la acest garaj,mi sa eliberat autorizatie in acest sens dar cand sa cer ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea -pentru un teren de garaj pufulete85 pufulete85 Tin sa va salut si sa va cer un sfat in problema mea. Parintii mei detin un garaj construit in anul 1977 pe domeniul public. De curand primaria m-a instiintat ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)