avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

mama mea a murit acum 1 lina de zile si tatal meu doreste sa faca succesiunea pe apartament noi suntem 3 frati doresc sa stiu ce cota imi revine mie ?

dvs va revine cota de 1/8 din respectivul apartament.
depinde daca apartamentul era bun comun al parintilor d-voastra; in aceasta situatie, 1/2 apartine tatalui, iar din jumatatea care a apartinut mamei tatal d-voastra are 1/4 iar d-voastra impreuna cu fratii restul de 3/4. Daca apartamentul a apartinut numai mamei, din intregul apartament d-voastra si fratilor va revine 3/4.
apartamentul a fost bun comun
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
mondocadina, utilizator
este obligat tatal sa dea partea din apartament dupa ce se face succesiunea?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
mondocadina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire chic36 chic36 Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)
Mostenire mancipri mancipri in urma cu aproximativ 20 ani parintii mei au cumparat un apartament cu 3 camere .tata a decedat in urma cu 4 ani.in apartamentul au ramas mama fratele meu si ... (vezi toată discuția)