avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... domeniu public din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

domeniu public din jurul blocului

buna seara!
cu ceva ani in urma(12), am plantat 2 pomi(plopi) pe spatiul verde din fata apartamentului in care locuiesc(la parter), pentru a evita incalzirea excesiva datorata orientarii catre apus a acestuia, neavand alt obstacol in fata soarelui pe timpul verii.Acestia au crescut destul de bine in acest rastimp, coroana unuia fiind mai aproape de bloc a ajuns pana la etajul 4. Toti vecinii au fost multumiti de beneficiile aduse de acestia,mai ales ca in apropiere aprox. la 20 m de bloc avem si pubelele de gunoi, mai putin vecinul de la etajul 4 ,care a facut solicitare la primarie la administratia domeniului publuic, pentru "curatarea"coroanei pomului, care, chipurile il lovea si deteriora tencuiala de pe fatada apartamentului.Pana aici par toate in regula , dar situatia este alta: cred ca ar fi fost normal ca acest vecin ,mai ales stiind ca pomii au fost plantati de mine ,sa ma sesizeze despre problema aparuta pentru gasirea unei solutii, dar din rea credinta nu a facut-o si colac peste pupaza, cei de la domeniul public ,atunci cand au venit, au taiat toti pomii din fata apartamentului , neexecutand doar curatarea care se impunea la unul , cel mai apropiat de bloc. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta operatiune se putea desfasura fara acordul , sau la sesizarea, asociatiei de proprietari si daca pot spera tragerea la raspundere a cuiva (va rog sa ma credeti ca am simtit ca raman fara aer in piept cand am aflat de la o vecina ca ne-au taiat pomii,eu ajungand acasa doar in weekend-uri, deoarece am locul de munca in alta localitate.
Va multumesc , cu deosebit respect
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
marinsandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:01, 8 Martie 2011
Legal,serviciul specializat din cadrul primariei nu se implica in tualetarea pomilor din jurul imobilelor,fara adresa sau acord din partea asociatiei de proprietari
In calitatea de proprietar aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie lamuriri asupra conditiilor care au condus la sesizarea autoritatilor ,cu scopul taierii pomilor
Ca sa parafrazez ce scrie mai sus, legal pe domeniul public primaria, prin serviciul care se ocupa de spatiile verzi din oras, poate sa toaleteze copacii sau sa-i taie cu sau fara a avea vreo solicitare a cuiva.
Asociatia de proprietari (presedinte, comitet, administrator) nu raspunde de copacii de pe domeniul public. Asociatia de proprietari, prin reprezentantii sai, ca si orice proprietar poate face orice solicitare catre primarie. Primaria analizeaza si decide.

Daca erati acasa poate-i lamureati sa-i toaleteze si nu sa-i taie. Ghinion!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)
Taiere copaci Bighydeva Bighydeva Buna ziua, am si eu o intrebare si sper ca am scris in topicul bun.Ce trebuie sa procedez cand un vecin vrea sa taie crengile copacilor?Sunt 2 vecini care au ... (vezi toată discuția)
Taiere copaci apropiati de bloc AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna ziua. Am dori, daca se poate, sa ne precizati la ce distanta fata de bloc trebuie plantati copacii. Ce trebuie facut cu cei amplasati la distante de ... (vezi toată discuția)