Buna ziua, am si eu o intrebare si sper ca am scris in topicul bun.Ce trebuie sa procedez cand un vecin vrea sa taie crengile copacilor?Sunt 2 vecini care au masinile parcate sub 2 copaci si vor mereu sa-i taie, primaria nu a facut toaletarea pentru ca majoritatea oamenilor de pe scara nu doresc, dar acesti 2 indivizi acum vor sa taie singuri crengile.Ce e de facut, legal in aceasta situatie?Stiu ca este interzis, dar daca sun la politie probabil ca nu voi fi bagat in seama.Un sfat, orice mi-ar fi bine venit.Va multumesc anticipat tuturor.
Pentru raspuns concret este necesar sa precizati date concrete si relevante
Daca sunt arbori plantati pe domeniul public,legal numai autoritatea publica locala detine competenta sa asigure si sa execute tualetarea acestora
Este situatie delicata pentru ca si proprietarii care detin vehicule sub pomi se confrunta cu neajunsurile generate de frunze,pasari,etc,astfel incat ar trebui sa problema sa o solutionati amiabil ,cu intelegere si cu toleranta
Si primaria daca intervine aplica tualetarea copacilor indiferent de dorinta proprietarilor....
Sunt pe domeniul public plantati iar cei de la primarie i-au lasat asa pentru ca su fost rugati cativa proprietari, pentru umbra etc.Nu este parcare amenajata, proprietarii masinilor au pus ciment pe spatiul verde si nu au intrebat pe nimeni nimic.Cum lor nu le impune nimeni sa refaca zona verde ar putea avea bun simt sa lase copacii cum sunt.Dar ei nu au.As dori sa stiu ce pot eu face cand si daca vor hotara sa-i "tunda" de capul lor.Pot suna la politie?Sa inregistrez actiunea si sa depun plangere?E penal?Eu sunt acasa mereu pentru ca nu lucrez, alti vecini nu sunt asa ca doar de mine depinde sa fiu atent si sa nu permit infractiunea sau contraventie, in ce categorie o intra.
Exista in cadrul fiecrarei primarii serviciu special care se ocupa de astfel de situatii
Sesizati oficial problema cu care va confruntati
Tualetarea arborilor de pe domeniul public intra in competenta autoritatii publice locale prin regiile din subordine
Netualetarea arborilor poate genera prejudicii pentru care este implicata responsabilitatea primariei
Parcarea masinilor pe domeniu public care nu este special amenajat si semnalizat constituie contraventie
Eu as vrea un raspuns mai concret daca ma puteti ajuta, adica ce fac eu cand vecinul urca in pom cu toporul?Daca sunt la politie ma baga cineva in seama?Politie locala macar?Sau imi inchid telefonul in nas.Unde ma adresez?Nu exista solutie legala?