Sunt angajata la o firma din iulie 2010. De la 1 decembrie m-au facut sef de magazin, dar nu am semnat un act aditional pentru schimbarea functiei si marirea salariului, au spus ca mai intai trebuie sa stau 3 luni de zile in perioada de proba si apoi imi vor face actul aditional. Este corect? Mi-au spus ca daca dupa perioada de proba nu corespund functiei sunt obligati sa ma dea afara. Eu stiu ca la schimbarea functiei se face actul aditional si daca nu corespunzi trebuie sa te puna pe o functie mai mica, nu trebuie sa te dea afara.
Art.32 din Codul Muncii prevede :
(1) Pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singură perioadă de probă.
(2) Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.
....
Prin urmare, salariatul poate fi suspus la o noua perioada de proba in cazul in care trece intr-o noua functie...
incepand cu data semnarii actului aditional la c.i.m.
ref. perioada de proba consider ca angajatorului nu i-a stat nimic in cale sa va " studieze " timp de 5 luni!
Contract de munca
404ely
Buna seara ,exista o situatie
Un angajat a semnat acum 6 ani un contract de munca pe o perioada nedeterminata ,iar angajatorul a venit cu un act aditional ... (vezi toată discuția)