avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... expertiza pe baza analizelor medicale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

expertiza pe baza analizelor medicale

Buna seara,

Vin la dumneavoastra cu o intrebare de specialitate deoarece sunt pus in fata unei situatii de a demonstra, culmea, un fapt "negativ". Mai exact, sunt in proces de divort cu sotia mea, eu avand calitatea de reclamant iar ea, de parat. La primul termen de judecata sotia mea a depus intampinare in care arata ca este de acord cu desfacerea casatoriei ceruta de mine, insa din culpa mea exclusiva, invocand faptul ca intr-o anume perioada eu as fi consumat alcool in exces. In dovedirea acestui aspect a propus-o pe soacra mea care, bineinteles, nu o sa sustina motivele mele de divort, ci motivele fiicei ei. Eu am ajuns, astfel, in situatia de a demonstra ceva ce n-am facut iar alte persoane care sa ne fi calcat pragul in acea perioada si care sa poata relata corect situatia de fapt, nu exista. Spre norocul meu, mi-am amintit ca, tocmai in acea perioada, mi-am facut obisnuitele analize periodice (imi fac in mod constant analize, cam de 3-4 ori pe an).
Intrebarea mea este daca, pe baza rezultatelor analizelor medicale ce mi-au fost efectuate de către o unitate medicala se poate pronunta vreun expert/medic in sensul existentei sau nu a consumului excesiv de alcool de catre mine in perioada anterioara efectuarii acestora si, pe cale de consecinta, daca eu pot solicita o "expertiza" in acest sens.

M-am uitat pe pagina web a IML, insa nu am reusit sa identific care ar fi tipul de expertiza pe care trebuie sa o solicit
Stiu ca faptele negative nu trebuie dovedite insa avand-o in vedere pe binevoitoarea de soacra-mea care adora sa-mi puna in carca toate esecurile fiicei ei, cred ca ar fi util sa vin cu o asa-zisa contraproba stiintifica.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: dumival30 , utilizator 22:36, 8 Martie 2011
NFaptul ca ati consukmat sau nu alciol nu se evoca decat indirect prin analize...exista consumatori de alcol cu analize o.k. si oameni total abstinenti cu ciroza.Nu aveti ce expertiza sa solicitai mai ales ca est eun fapt negativ. trebuie sa aduceti martori.
Stati linistit , nu va precipitati pentru moivele scrise in inatmpinare ori cerere reconventionala . Veti audia martori de fiecare parte cate unul sau doi, martori care vor declara fiecare pentru partea care l-a propus. Daca nu aveti copii e de preferat ca la primul termen sa solicitati divortgul prin acord sa nu mai audiati martori. Daca aveti copii e bine sa va intelegeti pentru un divort din culpa comuna fara motivarea hotararii si sa audiati un martor comun . Chiar daca veti audia cate 2 martori , tot se va desface casatoria din culpa comuna, astfel ca e bine sa nu agravati si mai mult situatia cu jigniri reciproce.E bine sa ramaneti prieteni.
tocmai asta e, nu exista martori. Sotia mea nu a permis nimanui sa ne calce pragul (a se intelege ca nici soacra-mea nu a calcat pe acolo). Presupun ca de vreme ce a propus-o ca martor, are de gand sa minta asa ca singura mea sansa este sa o prind la audiere cu cioara vopsita. Nu avem copii, nu avem nimic de impartit, singura problema fiind doar aceea ca sotia vrea sa se pronunte din culpa mea (de parca i-ar folosi la ceva). De comun acord nu vrea, culpa comuna nu vrea. Cam asa stau lucrurile
Aduce ti si dvs. martori din familie..mama, tata, frati si surori...sau, daca tot nu are miza , de ce mai luptati?
Va multumesc pentru raspunsuri insa, asa cum va spuneam, nu exista martori. Parintii mei sunt decedati iar singura mea sora este stabilita in strainatate. Martori "nemartori" nu am de gand s-aduc ca sigur o sa le faca plangere pentru marturie mincinoasa. De ce lupt? Pentru ca nu mai pot trai cu sotia mea. Cred ca mai bine zic ca ea daca tot a facut reconventionala la care, sincer, nu ma asteptam pt ca nu voia sa divorteze. Dar ce ma fac daca renunta la cerere... Ei ii cam plac sicanele mai ales ca nu e la prima casatorie si nici la a doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)
Divort C.Razvan C.Razvan Buna seara.urmeaza sa am primul termen legat de divort sotia si a pus martorii parintii si sora plus ca mi cere daca sunt de acord pastrarea numelui ... (vezi toată discuția)
Divort respins! ContSters269279 ContSters269279 Am deschis o actiune de divort, in calitate de reclamant, pe culpa comuna si care mi/a fost respinsa la Judecatorie. Motivele respingerii sunt ca nu exista ... (vezi toată discuția)