avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara.urmeaza sa am primul termen legat de divort sotia si a pus martorii parintii si sora plus ca mi cere daca sunt de acord pastrarea numelui meu,custodie comuna a copiilor in apartamentul ei primit ca donatie,pensie alimentara,cheltuieli de judecata,culpa e comuna ea a venit cu niste motive aberante pe care nici avocatul nu le intelege mai ales ca nu s o persoana violenta sau consumatoare de alcool etc.Ce ma sfatuiti sa fac?sa merg pe un amiabil?cat ar fi pensia alimentara avand 2 minori si salariul minim pe economie.Sincer nu stiu ce sa fac si as avea nevoie inca de o parere un sfat multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:24, 30 Martie 2017
Buna ziua,

Culpa comuna nu inseamna ca dvs sunteti violent sau consumator de alcool. Daca va invinovatea pe dvs exclusiv cerea divortul din culpa dvs exclusiva, nu culpa comuna.

Pensia de intretinere se va stabili conform legii, adica maxim o treime din venitul dvs net

Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Desfaceti casatoria prin acordul partilor si nu din culpa comuna.
Este modalitatea in care nu este necesar sa mai administrati proba cu martori , iar hotararea nu se va mai motiva pe acest capat de cerere , deci elegant si fara " rufe spalate" in public.
Chiar daca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei din culpa comuna tot se va mai audia cate un martor pentru fiecare parte sau macar unul comun daca conveniti.
De asemenea, puteti incheia un acord cu privire la toate capetele de cerere, iar in acest caz singura proba care se mai administreaza este cea cu ancheta psihosociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea pensiei alimentare in divortul cu copii minori Adrinuta Adrinuta Buna ziua, Sunt in procedura de divort prin mediere si asi dori sa stiu cum se stabileste pensia alimentara pentru doi copii.(cuantumul intretinerii a doi ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pensie alimentara Ursutz Ursutz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca 1/3 din salariul net ca pensie alimentara este valabila doar pentru cei care au 2 copii sau se aplica si la cei care ... (vezi toată discuția)