avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

dupa solutionarea cauzei civile pentru dezbatere succesorala , din sentinata civila s-a omis din actul de proprietate o parcela de teren. S-a incheiat intre succesori o tranzactie intre mostenitori in fata judecatorului, dar din aceasta tranzactie din gresala s-a omis aceea parcela. Ce putem face sa intram in posesia acelei parcele. Mentionez ca sunt 2 zile cand mai putem face recurs la sentinta. Daca facem recurs si o noua tranzactie in fata notarului ar fi o solutie? Va rog sa-mi raspundeti urgent daca se poate. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
genovel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 01:33, 9 Martie 2011
se poate face si o tranzactie in fata notarului.
tranzactia in fata notarului se face de catre mostenitori numai cu parcela omisa sau facem tranzactie in fata notarului cu toata masa succesorala si o vom folosi in recursul cauzei?
Faceti tranzactie numai asupra parcelei omise si o folositi in recurs pentru completarea tranzactiei initiale. Nu este necesar sa faceti tranzactia la notar. Este suficient sa fie semnata de mostenitori. In cazul in care va va fi respins recursul aveti posibilitatea de a face partajul pe terenul omis pe calea unei actiuni separate. Nu va faceti probleme pentru ca exista solutii. Va sfatuiesc sa va angajati un avocat pentru rezolvarea corecta si rapida a problemei dvs. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila de succesiune genovel genovel am primit sentinta civila de succesiune din care am constatat ca ne lipseste o parcela de teren arabil. Mentionez ca am facut o tranzactie intre mostenitori in ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Indiviziune aledical aledical BUNA ZIUA; AVEM UN TEREN SI VREAU SA FACEM IESIREA DIN INDIVIZIUNE ,CE ACTE AVEM NEVOIE ? CIT DUREAZA? CIT COASTA? UN DE SE FACE? (vezi toată discuția)