avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... validitate contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

validitate contract de vanzare-cumparare

In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, avand dimensiunile si vecinatatile aratate in schita de plan alaturata, care face parte integranta din prezentul contract”. Mentionez ca am construit in 1996 cu toate autorizatiile necesare(eliberate de primarie, prefectura). Acum mostenitorii celui de mi-a vandut au obtinut de la primarie o hartie prin care spun ca zona in care a fost construit este in parcela 403 si sa ia legatura cu politia pentru a intra in posesie!!! (semnat si stampilat de primar si secretar) ignorand in totalitate schita cu vecinii facuta tot de ei(cei de la primarie) !!! Mostenitorii ma someaza sa imi demolez cladirea ca daca nu intra ei in ea fiind construita pe terenul lor. Este posibil asa ceva??? Unde am gresit eu??? Si pana la urma pot sa intre in cladire doar asa pe baza aceli hartii de la primarie? Este posibil ca primaria sa decida ca un contract facut la notar este nul deoarece este trecuta parcela gresita?
Cel mai recent răspuns: SEBASTIAN VITTA , Expert judiciar 07:16, 23 August 2009
Anularea contractului dvs de vanzare-cumparare se poate face numai in instanta , nu in baza unei hartii emise de primarie!B-)
Chemati-i pe acei mostenitori si explicati-le ca daca pun piciorul pe proprietatea dvs le faceti plangere penala pentru tulburare de posesie.Explicati-le ca dvs ati platit banii pentru acel teren si ca singurele solutii ar fi: intelegerea amiabila sau judecata! Inregistrati la primarie o sesizare prin care le atrageti atentia ca vanzarea s-a efectuat in baza planului parcelar emis de catre ei si ca , in cazul unui litigiu , ii veti chema in judecata pentru despagubiri reprezentand contravaloarea investitiilor facute de dvs pe acel teren si de asemenea ca veti face plangere penala pentru abuz /neglijenta in serviciu prin emiterea gresita a acelui plan parcelar!
Solutia de rezolvare a problemei dvs se afla in instanta deoarece este evident ca sunteti intabulat pe o parcela care , din vina primariei , nu este cea al carui proprietar sunteti! Reglementarea se va face astfel : actiune in instanta pentru indreptarea erorii in sensul ca hotararea judecatoreasca va tine loc de act de vanzare cumparare si va consfinti dreptul dvs de proprietate asupra parcelei 403 si nu 402 , cum gresit fusese certificat de catre primarie!
B-)
SUCCES!
multumesc mult pentru raspunsul prompt
Cu placere si altadata!:D
taxa de timbru am inteles ca e in jur de 1000 de euro, cheltulile in acest sens le voi putea recupera de la primarie fiind gresala lor?
Da....taxa de timbru si onorariul avocatului se recupereaza de la parat! Nu uitati sa solicitati cheltuieli de judecata in actiune!B-)

Alte discuții în legătură

Nr parcela gresit in contract de vanzare cumparare ThomasT6 ThomasT6 Buna ziua, Revin intr-o pb mai veche. Detin un teren achizitionat in 1997 pe care am construit un spatiu comercial (provizoriu). Pana in vara a functionat in ... (vezi toată discuția)
Cadastru intabulare cerul cerul Buna ziua! In urma unei succesiuni am in posesie un teren.Nu reusesc sa gasesc aceasta parcela.Este un teren intravilan si mi se pare normal ca sa existe ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)