avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nr parcela gresit in contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nr parcela gresit in contract de vanzare cumparare

Buna ziua,
Revin intr-o pb mai veche. Detin un teren achizitionat in 1997 pe care am construit un spatiu comercial (provizoriu). Pana in vara a functionat in acel spatiu un punct de lucru al unei societati la care sunt asociat si administrator. Dupa inchiderea punctului de lucru au intrat in spatiu prin efractie fostii angajati, care sunt si mostenitori ai celui de la care am cumparat terenul. Am depus la politie o sesizare la sf lunii sept in care ceream sa fie informati cu privire la tulburarea de posesie, iar la sf lunii oct plangere penala deoarece intre timp nu au eliberat spatiul.
Politistul care se ocupa de caz spuen ca totusi plangerea s-ar putea sa nu fie incadrata la fapte penale deoarece respectivii in cercetarea preliminara au motivat ca nr parcelei din contractul meu de vanzare cumparare este gresit, deci chioscul amplasat eronat.
Casa acestora care se afla la cativa metri distanta este amplasata in alta parcela, sansele ca undeva sa fie o gresala sunt destul de mari.
Intrebarea mea este: care sunt pasii in corectarea acestei greseli daca exista?
Mentionez ca atasat contractului meu de vanzare-cumparare este o schita din care reiese clar ca amplasarea este corecta, am autorizatie de constructie cf schitei si certificat de urbanism. Singura eroare intr-adevar ar putea fi la nr. parcelei.
Cel mai recent răspuns: ThomasT6 , utilizator 15:37, 20 Noiembrie 2009
- expertiza topometrica. sa va adresati unui expert in cadastru si topometrie. astfel o sa stiti care si ce teren va apartine.
sa inteleg ca este posibil ca terenul pe care eu am construit cu aprobari sa nu imi apartina?
- este foarte posibil! Nu pot sa ma pronunt eu. Trebuie sa vada un expert topometrist hartiile cadastrale ce le detineti. Acum sunt si ortofotoplanometrii - daca mergeti la un expert in cadastru si topometrie poate sa va spuna doar verbal, inainte sa decideti demarararea procedurii legale, daca sunteti pe terenul ce-l aveti in acte sau nu.
ELLABV a scris:

- este foarte posibil! Nu pot sa ma pronunt eu. Trebuie sa vada un expert topometrist hartiile cadastrale ce le detineti. Acum sunt si ortofotoplanometrii - daca mergeti la un expert in cadastru si topometrie poate sa va spuna doar verbal, inainte sa decideti demarararea procedurii legale, daca sunteti pe terenul ce-l aveti in acte sau nu.

va rog sa ma faceti sa inteleg. conform schitei care e parte integranta din contract chioscul este amplasat corect. singura gresala care ar putea fi e nr parcelei in contractul de vc. chiar si in aceasta situatie am aprobari de la primaria respectiva si prefectura pentru constructie. Imi spuneti ca de fapt cladirea nu mai este a mea?
- conform celor spuse de Dvs - si doar in baza acestor detalii - pot sa va spun ca sunteti in regula. Se solicita, eventual instantei, indreptarea materiala. adica sa modifice actele cu datele corecte, se face o cerere in instanta de indreptare erori materiale- adica veti obtine o sentinta in care se va schimba nr de top cu nr corect. Terenul va apartine - daca si schita este corecta.

Alte discuții în legătură

Ce cale de atac exista flora22 flora22 Ce se poate face in urmatoarea situatie: Mai multi mostenitori is vand unui om toata mostenirea, un teren cu casa, apoi unul dintre mostenitori poseda ... (vezi toată discuția)
Intabulare Dumies Dumies Am obtinut in urma unui Partaj judiciar (mostenire) o parcela intravilan in suprafata de 1500mp(titlu de proprietate) .Am intabulat aceasta parcela conform ... (vezi toată discuția)
Identificare limita proprietate eronata lazar.stefan lazar.stefan Buna ziua, In urma cu 2 luni am angajat un topometrist in vederea stabilirii limitelor de proprietate si tarusare pentru cateva parcele de teren. Terenul ... (vezi toată discuția)