avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare - schimbarea domiciliului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare - schimbarea domiciliului

in luna mai 2010 m-am angajat din somaj la o distanta mai mare de 50 km de domiciliu si am beneficiat de prima de instalare de la AJOFM. Pentru ca am beneficiat de aceasta prima sint obligata sa depun lunar, timp de un an de zile, la AJOFM o adeverinta care prevede ca sunt angajata in continuare la institutia respectiva. Intrebarea mea este daca ma afecteaza la AJOFM faptul ca eu imi schimb domiciliu pe buletin in alta adresa, dar lucrez si duc in continuare adeverinta ca sunt angajata la aceeiasi institutie. Va rog sa-mi mentionati si actul normativ.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 30 Martie 2011
adeverinta care prevede ca sunt angajata in continuare la institutia respectiva

Daca nu va cere dovada ca mai aveti domiciliul mentionat la data primirii primei, ce va opreste sa va schimbati domiciliul? Mentionati actul normativ care va obliga sa locuiti la acelasi domiciliu pe toata perioada contractului.
Referitor la prima de instalare ca urmare a schimbarii domiciliului,am o nelamurire: daca se semmeza un CIC pe durata determinata de 6luni cu posibilitatea de prelungire,se poate primi aceasta prima?(asta daca bineinteles dupa cele 6 luni rmeaza o prelungire a contractului pana la cel putin 12 luni).
Nu am gasit o dispozitie clara.Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Alina Cretu, Consilier juridic
carla1010:
1. Din Legea 76/2002:
Art. 76.
(1) Angajaţii au obligaţia de a restitui integral sumele primite conform art. 73.1, 74 şi 75, în situaţia în care raporturile de muncã sau de serviciu înceteazã, într-o perioadã mai micã de 12 luni de la data încadrãrii în muncã, în temeiul urmãtoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) şi i), art. 61 lit. a) şi art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dacã au fost condamnaţi prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã;

2. Din Norma de aplicare a Legii 76/2002:
Art.45...
(2) Beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 74 şi 75 din lege persoanele care se încadreazã în muncã pe o perioadã de cel puţin 12 luni.

3. Asa este dispoziile legale nu sunt prea clare dar exista precizarea ca trebuie sa va incadrati pe cel putin 12 luni, ori incadrarea dvs. initiala a fost de 6 luni.
4. Ar fi bine sa cereti explicatii la AJOFM.

Va multumesc pentru raspuns.voi cere cat mai curand.Sper ca de data aceasta angajatii ajofm sa fie ceva mai cooperanti,apoi voi posta raspunsul d-lor.
Am si eu o intrebare, din ce oras/judet sunteti? Si eu as dori sa depun, dar cei de la Somaj m-au descurajat ca au mii de dosare depuse si nu au fost aprobate inca. Ce ma sfatuiti? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare, prima de instalare cataflorescu cataflorescu Stiti cumva daca se mai acorda acel ajutor de la AJOFM pentru persoanele care se angajeaza la o distanta mai mare de 250KM. Cred ca se numea prima de ... (vezi toată discuția)
Somaj - prima de instalare ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, Am o cunostinta care a fost beneficiarul primei de instalare care se acorda celor care isi schimba domiciliul odata cu locul de munca. In ... (vezi toată discuția)
Somaj marisara marisara Potrivit legii 76/2002 persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează într-o localitate situată la o ... (vezi toată discuția)