avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce situatii se dau salarii conpensatorii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce situatii se dau salarii conpensatorii?

Buna seara,

Am auzit ca sunt sit in care angajatorul poate plati salarii comp 2-3 ...
In ce sit se dau salarii compensatorii? Ce hartie trebuie sa semnez?
Apare ceva pe cartea de munca , concediere? disponibilizare?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 9 Martie 2011
Salariile compensatorii se acirda potrivit contractelor colective de munca aplicabile si sunt de regula masuri de protectie pentru disponibilizari, ca sa stiti nr. lor trebuie sa vedeti ce CCM vi se aplica. Despre ele nu se face mentiune in cartea de munca, iar daca angajatorul nu vi le da il puteti actiona in judecata
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pe ramura in administratia publica alecramm alecramm buna ziua nu gasesc CCM in administratia publica caut daca se acorda plati compensatorii la disponibilizari colective VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Preaviz biamaria biamaria Buna ziua! Exista vreo lege in baza careia angajatorii pot disponibiliza angajatii fara plata de salarii compensatorii?(de ex.la noi se fac disponibilizari ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator de la firma in insolventa mimix mimix In situatia in care firma angajatoare se afla in insolventa, noi am fost disponibilizati si mai avem cateva zile de preaviz. Fiind vorba despre concediere ce ... (vezi toată discuția)