avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notar

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.
Vreau sa fac o succesiune si vreau sa stiu daca notarii au o suma fixa sau costurile difera de la un notar la altul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:21, 9 Martie 2011
Daca mostenitorii se inteleg , mergeti la notariatul unde a avut ultim domiciliu disparuta/ul si veti avea un calcul estimativ.
Modalitatea de calcul a onorariului este unitara, onorariile minimale fiind stabilite prin Ordin al Ministrului Justitiei, la fel si calculul impozitului si al taxei pentru publicitate imobiliara (daca este cazul), deci nu ar trebui sa existe diferente mari
onorariile nu sunt fixe, ele au o limita minima, in schimb nu exista o limita maxima.

solicitati un calcul mai multor birouri notariale inainte sa inregistrati succesiunea la unul dintre ele (odata inregistrata la un bnp acolo trebuie dezbatuta) .

daca din 3 sau mai multe birouri notariale doua va comunica valori apropiate sau identice sunt sanse mari ca aceea sa fie valoarea minima a onorariului.
dorinam a scris:

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.
Vreau sa fac o succesiune si vreau sa stiu daca notarii au o suma fixa sau costurile difera de la un notar la altul.
Va multumesc.

nu depasiti cele 6 luni de la deces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire luculus luculus Buna ziua As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul taxa succesiune manona_1511 manona_1511 Buna seara, am rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna un pret pentru o succesiune(teren plus casa de locuit) Taxele pe care le am de la doi notari pe ... (vezi toată discuția)
Valoare succesiune gigelas gigelas Buna ziua, O succesiune,formata din terenuri si o casa,cum se evalueaza,pentru a se mentiona valoarea acestei succesiuni la notar,pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)