avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare succesiune

Buna ziua,
O succesiune,formata din terenuri si o casa,cum se evalueaza,pentru a se mentiona valoarea acestei succesiuni la notar,pentru dezbaterea succesiunii si obtinerea certificatului de mostenitor ?
De unde se ia valoarea totala a succesiunii ?
Sau,se poate mentiona de catre mostenitori o valoare apreciata de ei ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:24, 3 August 2011
evaluarea o face notarul. exista niste grile de preturi.
De unde se ia valoarea totala a succesiunii ?

In cadrul notariatelor exista ghiduri ale valorilor proprietatilor imobiliare stabilite de Camera notarilor publici (grile) folosite pentru a stabili cuantumul taxelor notariale.
De unde pot lua grila notarilor pentru Ploiesti - Prahova ?
Am gasit doar pe Bucuresti...
Va multumesc.
Nu prea se poate ! Nu stiu unde ati gasit o pe cea de Bucuresti! La birourile notariale sunt. Fiecare notar are pt ca lucreaza cu ea nu numai la mosteniri dar si la vanzari donatii.

Cand mergeti sa deschideti succesiunea la notarul competent, acela va va face calcul. Mai ales ca nu puteti opta pt mai multe birouri notariale Decat cele din circumscriptia territoriala unde defunctul a avut ultimul domiciliu, asa ca nu o sa fie variatii Mari !
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stanescu catalin stanescu catalin tatal meu a decedat anul trecut in municipiul Ploiesti,nu am mai avut o relatie apropiata datorita \"domnei\" cu care s-a recasatorit,doresc sa stiu daca a ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune. Kenoake Kenoake Buna ziua, Am si eu o intrebare,care sunt pasii deshiderii unei succesiuni in urmatoarele conditii:tatal meu a decedat,s-a facut succesiune o pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)