avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Grantia produselor achizitionate de persoane juridice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Grantia produselor achizitionate de persoane juridice

Buna ziua.
Imi poate cineva spune care sunt legile care reglementeaza acordarea garantiei pentru produse achizitionate de persoane juridice? Am inteles ca 449/2003 nu se aplica pentru ca consumatorul e definit ca persoana fizica.

Caz specific:
Telefon ( smartphone ... scump ) achizitionat pe firma, dupa 3 saptamani de utilizare nu mai functioneaza. Defectul e major, nu recunoaste nici o cartela, deci nu isi indeplineste functia de baza.
Merg la vanzator si cer inlocuirea telefonului ( pentru ca nu sunt curios sa descopar si alte defecte la acel telefon, 3 saptamani de functionare e prea detot ). Vanzatorul zice ok, incercam sa rezolvam dar trebuie trimis in service pentru constatare. Am semnat un proces verbal de primire in custodie in care am mentionat ca nu doresc reparatia lui ci inlocuirea. Dupa 2 saptamani ei imi zic ca l-au reparat si nu il mai schimba.


Ce imi recomandati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mind , utilizator 19:11, 27 Februarie 2019
Pentru a limita pe scurt actiunea de "a bate apa-n piua". Din start documentul prin care se face dovada proprietatii este FACTURA, acolo scrie clar statutul cumparatorului! Pers. fizica/Pers. juridica. in rest e apa de ploaie, .... se aplica Legea, respectiv persoanele fizice stau ca milogii la Garantii iar pers. juridice, baga mana in buzunar si platesc (pt alt produs/reparatia/Instanta de judecata). Intrucat suntem in Tara lui Doamne Fereste.
Buna seara.
Am cautat in lung si in lat, Din lege nu am gasit ce caut, poate ma ajutati. Este vorba despre un telefon cu un defect de fabricatie. Telefonul este in service dar cand am inceput sa insist sa mi se dea inapoi pentru ca s-a refuzat garantia, mi s-a blocat numarul de telefon de catre service, furnizorul nu raspunde, si pe alt numar nu raspunde nimeni, La mailuri la fel. Sunt un pic lasat pe dinafara.
Ce nu stiu eu, care este termenul legal de a rezolva o garantie daca o persoana juridica trimite un produs in service? Ma intreb daca este vre-un termen?! De cand am trimis telefonul in service au trecut 3 saptamani, nici un raspuns, Asta pana nu ma urc in masina sima duc sa sparg niste borcane si la furnizor si la service, poate asa ma baga cineva in seama. Deci, este vre-un termen legal? Indolenta asta ma forteaza sa ma indrept catre o instanta insa as vrea sa stiu daca inafara de faptul ca mi s-a anulat garantia pe un telefon din motive de fabricatie as dori sa stiu daca mai am ceva la mana sau nu, adica un termen legal de rezolvare.
Multumesc mult.
Seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ps juridica pot sa returnez un produs? adela05 adela05 Daca am cumparat u telefon ca ps juridica, am vreun temei legal sa returnez produsul? Multumesc (vezi toată discuția)
Legea 449 /2003 hahanski hahanski Buna ziua, am citit legea 449 actualizata si publicata in mai 2008 cu mare atentie, chiar de mai multe ori, insa nefiind jurist de profesie, nu inteleg unele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pe la mijlocul lunii octombrie 2023, am achiziționat ... raszvwann raszvwann Bună ziua! Pe la mijlocul lunii octombrie 2023, am achiziționat pe persoana juridica un telefon de pe site-ul evomag. După aproximativ o săptămână, am ... (vezi toată discuția)