Seful meu are o alta firma infiintata in 1996, care momentan este in procedura de insolventa. Pe 31 decembrie 2010 a expirat mandatul administratorilor si trebuie sa fac cele necesare prelungirii lor. La momentul infiintarii legislatia era alta si firma nu are un act constitutiv (era cu contract de societate si statut, din cate am inteles ). Stiu ca la prelungirea mandatului administratorilor trebuie actul constitutiv actualizat.
Dar nu am ce actualiza, deci trebuie intocmit un act constitutiv sau care este procedura?
Va multumesc anticipat ptr raspunsuri pe care le astept cat de curand posibil!
contractul de societate si statutul sunt echivalente cu actul constitutiv
o socitetate se poate infiinta ORI pe baza actului constitutiv ORI pe baza contractului de societate SI statutului
trebuie sa actualizati cele doua documente ;)
Firmele in insolventa au partile sociale indisponibilizate.
Deci seful dvs. nu mai poate lua nicio decizie in firma.
De asemenea, mandatul de administrator a fost suspendat iar dreptul de administrare retras (foarte rar se permite continuarea administrarii - cititi sentinta de intrare in insolventa).
Dreptul de a decide in firma, in urma deciziei judecatorului, a fost transferat administratorului judiciar.
Numai administratorul judiciar poate prelungi mandatul administratorului si poate semna actul constitutiv actualizat.
Fostul administrator nu mai poate face nimic in firma, decit daca ii da voie administratorul judiciar.