Buna ziua! Am o intrebare la care nu am reusit sa gasesc un raspuns :) sper sa il gasesc aici. Eu am terminat facultatea de drept , deci sunt jurist, iar acum o firma vrea sa ma angajeze ca si consuntant pe baza unui contract de colaborare...eu din lege am inteles ca nu se poate...asa este? cineva de la firma ma intrebase daca pot ca si pfa sa ma angajeze pebzaza unui contract de colaborare sau daca imi fac un cabinet particular. pe mine m-a bagat in ceata cu intrebarea asta si am zis sa apelez la dumneavoastra. deci in concluzie: In ce conditii poate angakja o firma un jurist pe baza unui contract de colaborare?
va multumesc anticipat
Nu exista nici o posibilitate legala de a incheia un contract de colaborare. Nu se mai pot infiinta firme, cabinete sau PFA de consultanta juridica de catre consilierii juridici. Doar de catre avocati.
Singura varianta este incheierea unui contract de munca, fie si pt 2h/zi, pe perioada determinata/nedeterminata.
Succes!
multumesc mult de tot. o sa transmit mai departe mesajul. oricum fiind proaspat absolventa am inteles ca sunt unele avantaje daca ma angajeaza :) stiti cumva care ar fi acestea? stiu de faptul ca beneficiaza de o subventie de la stat timp de 3 ani...