avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cartea de munca - calcul pensie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cartea de munca - calcul pensie

Pun o intrebare, in numele altcuiva.
In Cartea de munca este trecut doar salarul de incadrare. Primind sporuri de vechime, stimulente, premiu anual,etc, acestea nu apar mentionate in Cartea de munca.Toate aceste sume au fost impozitate, din care s-a virat unde trebuia.
Influenteaza cumva la calculul pensiei ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lia sfercea , utilizator 08:40, 10 Martie 2011
In carnetul de munca se treceau salariul de incadrare si sporurile cu caracter permanent (adica acele sporuri acordate in fiecare luna cum ar fi de exemplu cel de vechime). Stimulentele si premiul anual nu se trec in carnetul de munca , ele nefiind cu caracter permanent. Daca sporul de vechime nu este trecut in carnetul de munca inseamna ca el este inclus in salariul de incadrare.
La aceasta doamna nu era trecut sporul de vechime inclus in salariul de incadrare. Tocmai asta e problema.
M-am uitat de curiozitate si in Carnetul meu de munca (am fost in somaj), la fel, este trecut doar salariul de incadrare fara vechimea de 25%. Cartile de munca au fost scanate cu salariu eronat.Inseamna ca, la toti colegii situatia e identica. Ce e de facut? Eu mai am mult pana la pensionare, insa daca nu e trecuta vechimea, asta poate fi o mare problema la calculul pensiei. O primim mai mica, din neglijenta, nestiinta cuiva care s-a facut ca face contabilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
stelamudura, utilizator
Sporul de vechime apare pe statul de plata sau pe ,, fluturasul,, de salarii in mod distinct? Daca da atunci vina este a celui care nu l-a trecut in carnetul de munca. Dar daca apare in stat este si pe declaratia depusa la Pensii, si atunci este ok. numai ca nu este evidentiat in carnet. Face-ti o cerere catre conducerea unitatii in care cereti o adeverinta cu sporul de vechime.
Sporul de vechime, sigur aparea in "fluturas" in mod distins. Probabil, mai mult ca sigur si in statul de plata.Acum, contabila a fost si ea disponibilizata, contabilitatea facand-o altcineva. Nu stiu daca noua contabila va fi de acord sa repare gresala celeilalte.Problema e pentru colega mea mai mult, cea care m-a rugat sa va scriu, ea intrand deja in pensie si care stie sigur ca primeste o pensie mai mica din cauza acestei greseli. Si aceasta adeverinta cum poate fi data retroactiv pentru mai multi ani? Cu adeverinta ce facem ? O depunem la Casa de Pensii?
Multumesc.
Da , adeverinta se da retroactiv de catre societate, si se depune la Casa de pensii pentru recalcularea cuantumului pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta sporuri pentru pensie Vioreld Vioreld salutare. trebuie sa eliberez o adeverinta pentru un fost salariat, adeverinta fiindu-i necesara la dosarul de pensionare. in aceasta adeverinta se trec doar ... (vezi toată discuția)
Inscriere sporuri in cartea de munca jolly_marc jolly_marc Sporurile salariale se inscriu in cartea de munca? Mentionez ca la fostul angajator am beneficiat de spor vechime, spor periclitate (intermitent) si spor ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre carnetul de munca si fluturasi. dumitruzaharia dumitruzaharia Buna seara! Din anul 1997 si pana in prezent am pastrat toti FLUTURASII. In urma verificarii acestora cu datele inscrise in CARNETUL DE MUNCA sunt diferente ... (vezi toată discuția)