avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere sporuri in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere sporuri in cartea de munca

Sporurile salariale se inscriu in cartea de munca? Mentionez ca la fostul angajator am beneficiat de spor vechime, spor periclitate (intermitent) si spor preventie. Am incetat de curand contractul de munca iar pe cartea mea de munca figureaza doar salariul de baza. In momentul in care am intrebat de sporuri, inspectorul de personal mi-a spus ca:
1. Nu mai e obligatorie inscrierea sporurilor in cartea de munca
2. Ar fi fost necesare prea multe inscrieri (din cauza acordarii intermitente a sporului de periclitate) si nu era loc suficient in cartea de munca
As dori un raspuns insotit de temeiurile legale, daca se poate.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
jolly_marc, utilizator
Cel mai recent răspuns: jolly_marc , utilizator 21:35, 14 Mai 2009
Buna seara,
Exista o categorie de sporuri de care beneficiaza salariatul care nu se inscriu in carnetul de munca , dar acestea nu sunt sporuri cu caracter permanent .
Din cele amintite de D-voastra , sporul de vechime trebuia evidentiat in carnetul de munca prin asa numita fractie ( salariul de incadrare jos si cel cu spv sus ) sau daca era inclus in salariul de baza se face specificatia doar procentuala a spv-ului acordat sub salar .
Ca si legislatie va recomand Decretul 92/76

Seara buna ,
Andreea
Asa este
Sporurile nu se trec in cartea de munca, insa aceste sporuri daca v-au fost acordate legal, pe statul de plata (nu doar niste bani in mana) implica majorarea veniturilor brute care stau la baza retinerii CAS. Astfel la stagiu de cotizare in vederea obtinerii pensiei veti avea un venit mai mare decat cel trecut in cartea de munca.
Altfel spus, cu cat veniturile brute sunt mai mari, cu atat si contributia Dvs la CAS este mai mare, motiv pentru care punctul de pensie va fi mai mare.
In completare la ce v-au spus colegii mei:
1. Chiar daca nu sunt scrise in carnetul de munca, sporurile sunt cuprinse in statul de plata si deci sunt luate in calcul pentru punctul de pensie.
2. Deci, nu va faceti griji daca nu apar in carnetul de munca.
Multumesc mult. Si felicitari pentru forum. Azi l-am descoperit si mi se pare extraordinar de util. Bafta in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea si sporul de noapte ContSters205948 ContSters205948 CARTILE de munca le tinem ptr la pensie dar dupa CODUL MUNCII vechimea si sporul de noapte trebuia trecute in cartea de munca.TREBUIA da sau nu. (vezi toată discuția)
Completare adeverinta de vechime popescu marcela popescu marcela Buna ziua si multumesc anticipat tuturor penru raspuns In completarea unei adeverinte de vechime se inscrie intr-o rubrica [u]Salariul de baza, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)