avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire comorienti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire comorienti

Buna ziua,

In caz deces al tatalui A.C. si celor doi fii (accident auto) deci sunt comorienti, nu se mostenesc reciproc? Din casatorie mai exista o fiica si sotia supravetuitoare, dar in acelasi timp, cei doi fii decedati au cate un fiu, respectiv sotie supravietuitaore. Care este procedura si cotele legale? Vor mosteni pe tata A.C. numai fiica si sotia? Sau prin reprezentare vor veni si cei doi nepoti?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 14:10, 9 Martie 2011
Comorientii nu se mostenesc unul pe altul, dar nepotii vor veni la mostenirea bunicului prin reprezentare.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
aianaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)