avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua,

Am o mare problema: in luna ianuarie a.c. mi-am schimbat locul de munca, iar firma de la care am plecat m-a anuntat (verbal deocamdata), ca la ITM nu se gaseste cartea de munca. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei MARI probleme.
Mentionez ca am o copie xerox de pa ultimul loc de munca cu viza ITM si o copie integrala a cartii de munca. Se pare ca, cartea de munca nu a fost nici scanata.

Multumesc anticipat,
Carmina Vrejoiu
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Carmina Vrejoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 9 Martie 2011
De la 01.01.2011 au intrat in vigoare prevederile OUG 148/2008 de modificare a L53/2003 (Codul Muncii), cu privire la abrogarea Decretului92/1976 (cu privire la carnetele de munca). In conformitate cu noile prevederi (incluse in art. 296, 298 C.muncii, dar si ca urmare a abrogarii integrale a Decretului mentionat), reconstituirea perioadelor de lucru anterioare datei de 31.12.2010, se poate face pe cale judecatoreasca, prin cerere adresata instantei. Aceasta va reconstitui aceste perioade pe baza copiei de pe Caarteade munca e care o detineti si a oricaror alte probe (adeverinte de munca si chiar martori), iar hotararea va face dovada deplina a raporturilor dvs. de munca, a perioadelor de activitate si veniturilor, putind fi folosita in locul carnetului de munca si asa utilizat acum numai pentru transmiterea lui la Casele de pensii, scanarea lui si remiterea catre titulari pana la 3.06.2011, fara a mai fi utilizate ulterior de catre angajatori.
Carmina Vrejoiu a scris:

Buna ziua,

Am o mare problema: in luna ianuarie a.c. mi-am schimbat locul de munca, iar firma de la care am plecat m-a anuntat (verbal deocamdata), ca la ITM nu se gaseste cartea de munca. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei MARI probleme.
Mentionez ca am o copie xerox de pa ultimul loc de munca cu viza ITM si o copie integrala a cartii de munca. Se pare ca, cartea de munca nu a fost nici scanata.

Multumesc anticipat,
Carmina Vrejoiu

Daca carnetul dvs de munca a fost predat la ITM, atunci ar trebui sa existe un proces-verbal de predare-primire ... solicitati de la fostul angajator o copie de pe acest proces-verbal si mergeti in audienta la inspectorul sef al ITM-ului sau luati legatura cu inspectorul care se ocupa de acea societate.

Procedura in caz de pierdere a carnetului de munca :
- se publica un anunţ în Monitorul Oficial, în care trebuie precizată pierderea acestuia;
- să mergeti la toate locurile de muncă anterioare pentru a va elibera adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catre de munca pierduta husaru anca husaru anca buna ziua , mi am pirdut cartea de munca iar va rog sa mi spuneti care este porcedura ??????????? pentru incepout am publicat in monitorul oficial dar ... (vezi toată discuția)
Am pierdut cartea de munca cum procedez? o mai pot recupera si ... dinu154 dinu154 AM PIERDUT CARTEA DE MUNCA CUM PROCEDEZ.O MAI POT RECUPERA SI DE UNDE. (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)