avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... GARANTIE SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

GARANTIE SALARIU

Buna ziua!V-am spus ca am incetat contractul de munca cu acordul partilor,am fost anuntata ca voi primi la data de salariu garantia oprita,dar nu am intrebat cat,ma puteti lamuri:in contract apare la clauze 'retinerea unei garantii lunare din salariu net,in procent de 10% pana la atingerea unui plafon de 3 salarii nete",Deci ar trebui sa primesc 3 salarii nete,nu ma pricep cum se calculeaza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: adinamihalache , utilizator 14:09, 11 Martie 2011
Raspunsul se afla tot la dumneavoastra deoarece ar fi trebuit sa stiti cat vi s-a retinut pana acum.
Dintr-un calcul simplu, ca sa puteti primi trei salarii nete inapoi, ar fi trebuit sa vi se fi retinut 10% din salariu net timp de 30 de luni.
S-a intamplat asa ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
rosu gheorghe, utilizator
da,dar inainte de a intra in CCC am lucrat 18 luni si nu stiu daca mi-au oprit si in CCC?Multumesc
In CCC nu aveau de unde sa va opreasca garantie ... Legea nr.22/1969 prevede in art.16 urmatoarele :
Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul
titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la
trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Unitatea este obligată, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către unitatea bancara în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.
Firma la care am lucrat isi transfera din conturile din garantie ale salariatilor fonduri banesti in temeiul unor simulari de inventar .Astfel la incetarea contractului de munca am constatat ca din garantia retinuta mi s a transferat in contul de salariu 10% din totalul garantiei retinute.E normal ca angajatorul sa si transfere bani din contul de garantie colateral cand pofteste ?
Buna ziua!Mie mi-au blocat cardul fiind card de salariu,garantia trebuie sa o iau de la banca?Am vorbit cu seful de aici dar nu stie nimic,sediul firmei este la Bucuresti,stiti sa imi spuneti ceva?Nu am primit inca nici copie de pe decizia de incetare a contractului,nimic.Multumesc

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantii, salarii sn59u sn59u Dupa incetarea contractului de munca prin demisie , incat timp firma respectiva i-mi elibereaza ultimul salariu si garantiile banesti oprite in timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajata, de un an si 4 luni la o companie. am ... a.chelu a.chelu Buna ziua, sunt angajata, de un an si 4 luni la o companie. Am discutat aspectele cu privire la zilele de concediu neefectuate si garantia pe care o am la ei ... (vezi toată discuția)