avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alegere reprezentanti ai salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alegere reprezentanti ai salariatilor

Buna ziua,am o nelamurire cu privire la alegerea reprezentantilor salariatilor pe 2 ani,dar daca dupa terminarea celor 2 ani sunt alesi tot ei de catre salariatii societatii,este in regula sau isi pierd dreptul dupa cei 2 ani de mandat ca reprezentanti ai salariatilor?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 16:16, 9 Martie 2011
Codul Muncii
Art. 225. - (1) Pot fi alesi ca reprezentanti ai salariatilor salariatii care au implinit varsta de 21 de ani si care au lucrat la angajator cel putin un an fara intrerupere.
(2) Conditia vechimii prevazute la alin. (1) nu este necesara in cazul alegerii reprezentantilor salariatilor la angajatorii nou-infiintati.
(3) Numarul de reprezentanti alesi ai salariatilor se stabileste de comun acord cu angajatorul, in raport cu numarul de salariati ai acestuia.
(4) Durata mandatului reprezentantilor salariatilor nu poate fi mai mare de 2 ani.

Asadar un mandat nu poate dura mai mult de doi ani.
Atunci pe doua mandate nu le poate impiedica nimeni sa dureze impreuna 4 ani.
Lasand gluma, putem spune ca daca este ales din doi in doi ani , un reprezentant al salariatilor, poate sa-i reprezinte fara nicio restrictie deoarece legea limiteaza durata mandatului nu numarul lor.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi sau nu ales un resprezentant al salariatilor o persoana sanctionata disciplinar? ifrimcristina ifrimcristina Buna ziua, poate fi sau nu ales un resprezentant al salariatilor o persoana sanctionata disciplinar? nu stiu ce sa fac ? o astfel de persoana este clar ca ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor Vioreld Vioreld cati reprezentanti ai salariatilor trebuie alesi pentru demararea negocierilor unui contract colectiv de munca intr-o firma cu 22 salariati? (vezi toată discuția)
Inregistrare prelungire contract colectiv de munca ioasaf ioasaf buna ziua ! Imi puteti spune la cati ani este obligatoriu realegerea reprezentantilor salariatilor pentru a prelungi un contract colectiv de munca ? Este ... (vezi toată discuția)