avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate fi sau nu ales un resprezentant al salariatilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate fi sau nu ales un resprezentant al salariatilor o persoana sanctionata disciplinar?

Buna ziua,

poate fi sau nu ales un resprezentant al salariatilor o persoana sanctionata disciplinar? nu stiu ce sa fac ? o astfel de persoana este clar ca nu este un model pentru nimeni si nu stiu cum sa procedez?exista un statul al acestor reprezentanti, as putea sa citesc undeva despre ei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 14 Ianuarie 2009
Art. 225 din Codul Muncii [condiţiile de eligibilitate, numărul şi durata mandatului]
(1) Pot fi aleşi ca reprezentanţi ai salariaţilor salariaţii care au împlinit vârsta de 21 de ani şi care au lucrat la angajator cel puţin un an fără întrerupere.
(2) Condiţia vechimii prevăzute la alin. (1) nu este necesară în cazul alegerii reprezentanţilor salariaţilor la angajatorii nou-înfiinţaţi.
(3) Numărul de reprezentanţi aleşi ai salariaţilor se stabileşte de comun acord cu angajatorul, în raport cu numărul de salariaţi ai acestuia.
(4) Durata mandatului reprezentanţilor salariaţilor nu poate fi mai mare de 2 ani.

Dispoziţiile art. 225 din Codul muncii instituie numai două condiţii pentru alegerea unei persoane ca reprezentant al salariaţilor: de vârstă şi de vechime.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentantii salariatilor Vioreld Vioreld cati reprezentanti ai salariatilor trebuie alesi pentru demararea negocierilor unui contract colectiv de munca intr-o firma cu 22 salariati? (vezi toată discuția)
Alegere reprezentanti ai salariatilor alexandra24 alexandra24 Buna ziua,am o nelamurire cu privire la alegerea reprezentantilor salariatilor pe 2 ani,dar daca dupa terminarea celor 2 ani sunt alesi tot ei de catre ... (vezi toată discuția)
Inregistrare prelungire contract colectiv de munca ioasaf ioasaf buna ziua ! Imi puteti spune la cati ani este obligatoriu realegerea reprezentantilor salariatilor pentru a prelungi un contract colectiv de munca ? Este ... (vezi toată discuția)