va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul program:1 si a3 a duminik din fiecare luna, la implinirea varstei de 2 ani vizitarea minorului se va face cate 2 zile in perioada 20-27 aprilie, cate 2 zile in perioada 20decembrie-10ianuarie si o saptamana in perioada vacantei de vara iulie-august.
Cat dureaza vizita? mi-l poate cere in prima si a doua zi de craciun/paste?
Daca data in care va cade pastele/craciunul va coincide cu perioada de vizita dispusa de instanta,da ,va putea cere minorul in cadrul programului stabilit de instanta la domiciliul sau,daca sentinta prevede astfel.
Daca instanta de judecata nu a dispus aceasta,nu,nu o veti putea face,iar sotul va putea pretinde ca minorul sa fie luat la domiciliul sau in perioada mentionata.Daca va veti opune,sotul va apela la executorul judecatoresc,iar daca veti impiedica executorul sa puna in executare sentinta judecatoreasca,aceasta reprezinta fapta penala.
Da il poate cere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa i-l dai :D.
Daca asa scrie in hotararea judecatoreasca, si nu specifica expres care sunt cele 2 zile, poti da copilul in oricare 2 zile din intervalul respectiv ;) evident cele care iti convin.
Hotararea iti este favorabila, pentru ca nu se precizeaza exact cat, cum si in ce fel.
Referitor la durata... teoretic 48 de ore la domiciliul tau, practic nu cred ca este posibil. Prin urmare parerea mea este ca durata vizitei poate fi de dimineata pana seara in cele 2 zile.