avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare

va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul program:1 si a3 a duminik din fiecare luna, la implinirea varstei de 2 ani vizitarea minorului se va face cate 2 zile in perioada 20-27 aprilie, cate 2 zile in perioada 20decembrie-10ianuarie si o saptamana in perioada vacantei de vara iulie-august.
Cat dureaza vizita? mi-l poate cere in prima si a doua zi de craciun/paste?
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 16:43, 9 Martie 2011
Daca data in care va cade pastele/craciunul va coincide cu perioada de vizita dispusa de instanta,da ,va putea cere minorul in cadrul programului stabilit de instanta la domiciliul sau,daca sentinta prevede astfel.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
andymaurul, utilizator
Perioadele coincid cu vacantele de paste/ craciun, nu pot refuza o anumita zi tinan cont ca nu se stipuleaza o zi anume??
Daca instanta de judecata nu a dispus aceasta,nu,nu o veti putea face,iar sotul va putea pretinde ca minorul sa fie luat la domiciliul sau in perioada mentionata.Daca va veti opune,sotul va apela la executorul judecatoresc,iar daca veti impiedica executorul sa puna in executare sentinta judecatoreasca,aceasta reprezinta fapta penala.
Da il poate cere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa i-l dai :D.
Daca asa scrie in hotararea judecatoreasca, si nu specifica expres care sunt cele 2 zile, poti da copilul in oricare 2 zile din intervalul respectiv ;) evident cele care iti convin.
Hotararea iti este favorabila, pentru ca nu se precizeaza exact cat, cum si in ce fel.
Referitor la durata... teoretic 48 de ore la domiciliul tau, practic nu cred ca este posibil. Prin urmare parerea mea este ca durata vizitei poate fi de dimineata pana seara in cele 2 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii hot. jud. referitoare la program vizitare minor buzeadrian buzeadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la programul de vizitare a unui minor care suna cam asa: [obliga reclamanta(fosta sotie) sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Este legala cumularea zilelor de vizita si desfasurarea retroactiv pe perioada vacantei de vara? mary-2012 mary-2012 Buna ziua! Sunt intr-o mare dilema si as vrea sa va cer parerea. Tatal copilului are prin sentinta dreptul de a lua copilul la domiciliul sau 1 zi si ... (vezi toată discuția)