avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am deschis actiune de partaj pe data de 31 ianuarie, pana in prezent nu am primit citatie, cat dureaza pana primesc una? se poate urgenta cumva?
Daca si dvs. si sotul sunteti de acord cu rezolvarea conflictului pe cale amiabila puteti sa solutionati problema dvs. la un birou de mediator,timpul de solutionare depinde de dvs. iar taxele sunt semnificativ mai mici, tabloul mediatorilor autorizati se gaseste pe siteul consiliuli de mediere.

Art. 63
(1) in cazul in care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la
cererea partilor, o hotarare, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate,
restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia.
(3) Hotararea de expedient pronuntata conform prevederilor prezentei legi constituie titlu
executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna mediator? gargaritarita gargaritarita Unde se gasesc acesti mediatori ?Sunt angajati in cadrul Judecatoriilor sau sunt Cabinete particulare ? Care este rolul lor in cadrul unui proces? (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)