Am o nelamurire.
In Asociatia noastra de proprietari exista o peroana singura intr-un apartament, care are o ocupatie foarte deranjanta pentru ceilalti coproprietari in sensul ca depune plangeri la politie sub varii motive.
Omul din cate stim a fost pensionat inainte de varsta, pe caz de boala psihica - chiar s-a laudat cu asta.
Politia sustine ca este obligata sa-i ia in considerare plangerile.
In aceasta situatie noi - vecinii permanent reclamati ce putem face ?
Ne pierdem timpul si mai grav avem probleme la serviciu stand pe la politie mai mereu si dand declaratii.
Daca noi depunem plangere pentru calomnie e posibil sa pierdem pentru ca el este bolnav psihic ?
Exista posibilitatea legala sa demonstram ca este bolnav psihic ? Am putea avea legal acces la dosarul sau de pensionare pe caz de boala ? Cine ne poate ajuta in acest sens ? Un avocat are acces la documente de acest gen printr-o procedura legala ?
Daca veti dovedi ca persoana in cauza este bolnav psihic ,el nu va mai raspunde de faptele sale, nu va primi amenda , nu va fi sanctionat .Dvs. trebuie sa sustineti ca e o persoana normala care face un abuz de drept prin sesizarea organelor legale pentru fapte care nu exista , sa depuneti o plangere in acest sens impotriva lui, sa fie amendat .Persoanele care au fost cercetate de politie pot face personal impotriva lui cate o plangere penala pentru denuntare calomnioasa (259 c.p.)daca faptele reclamate ar fi putut conduce la tragerea la raspundere penala a a acestora .
Denunt calomnios?
catalin2832
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ce pot face in situatia in care, ca p.f.a. am vandut un obiect de mobilier unei persoane, iar acea pesoana ma tot ... (vezi toată discuția)
Calomnie
florin07
Ma scuzati daca nu am ales cum trebuie subiectul, insa nu am gasit ceva mai apropiat de problema mea.
De 1 an, in fiecare luna sau chiar de mai multe ori pe ... (vezi toată discuția)