avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum poate fi sanctionat un reclamagiu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum poate fi sanctionat un reclamagiu

O persoana care sistematic te urmareste si te reclama pentru diverse situatii, care se dovedesc neadevarate, cum poate fi sanctionata?
M-am cam saturat sa fac drumuri la politie pentru declaratii.
Precizez faptul ca politistii incearca sa discute amiabil cu el si sa-l faca sa inteleaga sa-si vada de viata lui, insa nu reusesc sa-l lamureasca, asa ca acum face plangeri direct la parchet, iar acesta la randul sau distribuie cauza la politie pentru cercetari.
Mentionez si faptul ca persoana care reclama are probleme psihice insa dispune de toate drepturile de exercitiu.

In situatia de mai sus ce as putea face pentru a avea liniste si a nu mai face naveta la politie?

Scuzati greseala din titlul intrebarii :">
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
Loredana Puscasu,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:00, 8 Octombrie 2016
Ii puteti face plangere la politie pentru hartuire, politia va constata ca a facut mai multe plangeri impotriva dvs. care nu s-au confirmat si astfel persoana va putea fi sanctionata.

Mai multe informatii gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Am facut acest lucru insa datorita starii sale de sanatate si la sugestia politistilor, mi s-a facut mila si mi-am retras plangerea dupa ce el a dat o declaratie la politie ca nu ma va mai cauta, nu ma va mai suna, nu ma va mai urmari.
Asta pana si-a atins scopul, pentru ca se pare ca a uitat de ceea ce a declarat si acum face plangere direct la parchet.
Acum nu ma mai amentinta, nu ma mai terorizeaza cu mesajele, nu ma mai suna, in schimb ma acuza ca fac anumite chestii, care nu sunt adevarate dar care in mintea lui sunt foarte grave. Pe langa faptul ca aceasta situatie este ridicola, imi provoaca stres, imi consuma nervi si timp, ajungand sa iau cate 3 calmante pe zi pentru a nu-mi face dreptate de unul singur.

Hotarati-va ce doriti de fapt,
fie cum poate fi sanctionata?
M-am cam saturat sa fac drumuri la politie pentru declaratii.

fie
mi s-a facut mila si mi-am retras plangerea

Mai ales ca in cazul persoanelor cu labilitate psihica sau care sufera de diferite afectiuni,
trebuie sa analizati responsabil situatia si daca apreciati ca amiabil nu puteti solutiona,va revine varianta implicarii autoritatilor cu consecintele aferente
Daca aveti recunoasterea din partea autoritatilor ca sesizarile /plangerile formulate de respectivul nu s-au confirmat,aveti dreptul sa formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii prev de
ART. 268 NCP:
Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.

Multumesc pentru raspuns si in special pentru indicarea bazei legale!

As dori sa ma lamuriti asupra faptului ca denuntatorul are afectiuni psihice si modul in care el raspunde in fata legii.
Cel care s-a abonat la politie si face reclamatii si plangeri nefondate, este bolnav de foarte multi ani, de epilepsie si este pensionat pe caz de boala ca urmare a acestei boli.

Realitatea plasmuita de mintea lui nu corespunde cu realitatea lumii in care traim si din acest motiv tot face reclamatii in mod constant, pentru ca din punctul lui de vedere eu nu fac altceva decat sa incalc legea, iar cand se constata de catre politisti, faptul ca declaratiile lui nu sunt reale, atunci el invoca imediat faptul ca e bolnav psihic si ca sufera si apeleaza la mila politistilor si a mea.

Intrebarea e: o asemenea persoana, cu afectiunea de care sufera el, raspunde in fata legii?

Amintesc faptul ca pana in momentul de fata are capacitate deplina de exercitiu si nu exista o persoana care sa fie numita ca fiind raspunzatoare pentru el.
Raspunsul la intrebare l-ati oferit chiar dv
pana in momentul de fata are capacitate deplina de exercitiu
,ceea ce inseamna ca raspunde pentru faptele sale
Incercati sa analizati situatia obiectiv- fara a implica sentimente si mila-pe care vedeti ca respectivul nu le manifesta in actele si actiunile manifestate impotriva intereselor dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana pensionata pe caz de boala psihica (si care face zeci de reclamatii impotriva vecinilor) ContSters147225 ContSters147225 Am o nelamurire. In Asociatia noastra de proprietari exista o peroana singura intr-un apartament, care are o ocupatie foarte deranjanta pentru ceilalti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii jingoi jingoi Buna seara,am si eu nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema:locuim la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje.Vecinii de la etajul 3,pensionari amandoi,sustin ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios? catalin2832 catalin2832 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat! Ce pot face in situatia in care, ca p.f.a. am vandut un obiect de mobilier unei persoane, iar acea pesoana ma tot ... (vezi toată discuția)