avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare PFA - retinere la sursa sau nu ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare PFA - retinere la sursa sau nu ?

Am un PFA si am colaborat cu o firma pentru in numele careia am am incheiat diverse contracte de servicii. Pentru fiecare contract incheiat am primit o suma de bani/comision - bani primiti in baza unei facturi fiscale pe care am emis-o.

Va rog sa imi spuneti cine este responsabil pentru plata impozitelor ? Eu ca si PFA sau firma platitoare ? Imi puteti spune care sunt sumele de plata (procentual)
Cel mai recent răspuns: cchis , utilizator 23:19, 14 Martie 2011
P.F.A.-ul trebuie sa plateasca pentru contributii. Puteti negocia contractul astfel incat sa va acoperiti cheltuielile.
Impozit - 16%
Sanatate - 5.5%
Pensii - 10,5%
Somaj - 0,5%
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare : exista vreo situatie in care un platitor de venit (pers juridica), are obligatia de a retine la sursa impozitele ?, intr-o colaborare cu un P.F.A. ?
Da.
Daca intre parti s-aincheiat o conventie civila sau ctr. drepturi de proprietate intelectuala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
boerica, utilizator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 200 pt pfa si persoana fizica acatanas acatanas Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite platite in cazul unui contract de comision luteciprian luteciprian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o privita : contractul de comisionare. In momentul de fata lucrez la o firma, as dori sa stiu ce taxe si ce ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru contract de comison georgianagm georgianagm buna ziua, daca eu ca SRL inchei contracte de comision cu persoane fizice , ce trebuie sa platesc lunar ? cei 10 sau 16 % cum se stabileste in contract fiind ... (vezi toată discuția)