Buna seara, Mai este ceva de facut , in aceasta tara s-au eu am o parere proasta despre justitie, nu mai inteleg nimic am depus o plangere penala la parchet , au facut ce au facut si cum era de asteptat un mare N.U.P. nar fi o problema dar am facut plangere inpotriva rezolutiei la prim procuror , si lam rugat respectuos sami explice si mie de ce un procuror in Romania calca in picioare , sentinte definitive si irevocabile , si acepta ca un mort sa invie dupa 15 luni si sa ceara o suprafata de teren suplimentara ,binenteles acelasi raspuns mare N.U.P. nu sunt intrunite elemente constitutive pastreaza rezolutia procurorului de caz , am atacat in instanta rezolutile date dar si instanta a pastrat rezolutile doar nu da instanta in colegi , cei dureros pe data de 01-03-2011, sa judecat si dat si decizia iar eu am fost zilnic , la arhiva dupa sentinta data si nici pana astazi nimic dosarul nu a coborat de la judecator deci probabil maine sunt 10 zile si nu mai pot face nimic ramane definitiva , asta este tara pe care nu o mai inteleg ????????#-o#-o#-o#-o
Daca va referiti la termenul de atac ,acesta decurge de la comunicare
Puteti solicita presedintelui de instanta sa dispuna urgentarea redactarii hotararii
Nu mai aveti cale de atac impotriva solutiei instantei la plangerea impotriva rezolutiei.
Legea 202/2010:
39.La articolul 278 ind.1, alineatele 10 şi 13 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"Hotărârea judecătorului pronunţată potrivit alin. 8 este definitivă.
...............................................................................................
Multumesc pentru fiecare raspuns in parte , da solutia o am de pe just .ro dar ce folos ca poti afla solutia , si nu poti face nimic deci procurori au ajuns sa calce in picioare sentinte definitive si irevocabile ca tu esti legat nu mai poti face nimic doar sa te rogi sa pleci mai repede din tara asta unde cei care ar trebui sa respecte legea o calca in picioare , iar dupa rad de tine ce sami faci ca nu mai poti?
Cu tot respectul cuvenit , Irinu.
eu nu am toate datele dosarului insa consider ca se pot aplica si urmatoarele prevederi ale legii 202/2010:
Art. XXIV
(1) Hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul.
(2) Procesele in curs de judecata la data schimbarii competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante, dispozitiile referitoare la competenta instantelor din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, aplicandu-se numai cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
(3) In caz de desfiintare sau casare cu trimitere spre rejudecare, dispozitiile prezentei legi privitoare la competenta sunt aplicabile.
(4) Dispozitiile privitoare la recursul in interesul legii din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se aplica numai sesizarilor privind recursul in interesul legii formulate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
(5) Cauzele aflate in cursul urmaririi penale raman in competenta organelor de urmarire penala care erau legal sesizate la momentul intrarii in vigoare a prezentei legi. Sesizarea instantei in aceste cauze se va face potrivit normelor de competenta in vigoare la momentul emiterii rechizitoriului.
Legea 202/2010
lungu ilie
buna ziua
Daca o plangere inpotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata a fost inregistrata la judecatorie la data de 13.10.2010 si s-a ... (vezi toată discuția)